Кабинетът обсъди със Световната банка възможностите за партньорство през следващите 5 г.

  • 20 май 2015 16:23

  • 820
  • 0
Кабинетът обсъди със Световната банка възможностите за партньорство през следващите 5 г.
©

Представители на българското правителство обсъдиха с ръководители и експерти на Световната банка възможностите за партньорство през следващите 5 години, съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата се проведе след редовното заседание на правителството и на нея присъстваха четиримата заместник министър-председатели, както и министрите на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите, на образованието и науката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, здравеопазването, министрите на правосъдието, на финансите. На срещата екипът на Световната банка, воден от регионалния директор за Централна Европа и Балтийските държави Мамта Мурти и постоянния представител на банката в България Тони Томпсън, обсъди с правителството как международната финансова институция може да подкрепи България в усилията й за постигане на устойчив растеж и изравняване на жизнените стандарти с тези в ЕС.

В рамките на работната среща участниците обсъдиха идеи за политики за постигането на ускорен, приобщаващ и устойчив растеж чрез подобряване на бизнес средата, мерки в областта на инфраструктурата и инвестиции в работна сила. Като ключови фактори за постигането на устойчив растеж бяха откроени запазването на макроикономическата и социалната стабилност в страната.

Основните изводи на Световната банка за условията и предпоставките за устойчив растеж на България ще бъдат обобщени в аналитичен доклад „България: Систематичен анализ за страната“. Докладът, който се финализира в момента, предстои да бъде публикуван в близките седмици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
820 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини