Рашидов огледа паметника на Христо Ботев, бил непокътнат

  • 11 май 2015 14:24

  • 1203
  • 2
Рашидов огледа паметника на Христо Ботев, бил непокътнат
©

Паметникът на Христо Ботев в Калофер е непоклатим и стои много стабилно. Има фуги по стъпала към монумента, които трябва да бъдат премахнати. По самия паметник няма абсолютно никакви увреждания. Това констатира днес при специалния оглед на паметника на великия български революционер, поет и публицист Христо Ботев в Калофер министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Няма свлачище под хълма, на който е издигнат монументът, а само слягане на пръстта под някои стъпала, каза и кметът на Калофер Румен Стоянов, който също присъства на огледа.

Министър Рашидов посети Калофер специално, за да се запознае на място със състоянието на паметника на Христо Ботев. Монументът е изграден върху стабилна железобетонна конструкция, облечена в гранитни блокове. Паметникът е изграден преди три десетилетия, негов автор е прочутият ни скулптор проф. Димитър Даскалов /1926 - 2010/.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е ученик на професор Даскалов и си спомня много добре изграждането на импозантния монумент, посветен на величавото дело и саможертва на Ботев. Министър Рашидов съобщи, че в скоро време специална междуведомствена комисия с участието и на експерти от Министерството на културата ще се произнесе какви действия да се предприемат за укрепване на стъпалата към паметника на Христо Ботев в Калофер.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1203 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.11 | 19:47

2
Стига се грижил за умрелите ! Помисли и за живите !
kur za gerb i boiko mangala

2015.05.11 | 19:46

1
skapan turzin

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини