Теменужка Петкова: Налице са условия токът да не поскъпва

  • 11 май 2015 08:11

  • 1486
  • 1
Теменужка Петкова: Налице са условия токът да не поскъпва
©

Въпросът с повишаването на цената на тока е в компетентността на КЕВР. Като министър ще кажа, че са налице условия, които да запазят цената на сегашните нива. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Първо трябва да се направи един много сериозен анализ. ЕРП-та трябва да докажат необходимостта от повишаване на цената на тока от 1 юли, а колегите от КЕВР трябва безпристрастно да разгледат исканията им, добави тя.

Петкова посочи, че години наред с цената на тока е правена социална политика, което по думите й в момента не се случва. Ситуацията, в която работи правителството е доста трудна, но смятам, че сме намерили правилния път, каза енергийният министър.

Тя посочи, че не е съгласна с искания от лидера на АБВ Георги Първанов ремонт на кабинета. Не мога да се съглася с мотивите му за исканата от него моя оставка - че нищо не се случва в енергетиката. Случват се много неща и съм изненадана, че той не е обърнал внимание на това. Бяха направени много съществени промени в Закона за енергетиката, работи се активно по интерконекторните газови връзки. Те са нещо изключително важно, тъй като ще ни гарантират диверсификация на източниците на доставка на природен газ. С години наред не беше правено нищо по този въпрос, каза Петкова.

Както аз, така и моят екип се ползваме с пълното доверие на премиера и на правителството, така че засега няма предпоставки за моята оставка, заяви енергийният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1486 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.22 | 13:19

1
TOVA AKO NE E LICEMERIE.......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини