Кунева иска свикване на КСНС или Съвета за национална сигурност, ако напрежението в Македония ескали

  • 10 май 2015 15:46

  • 1759
  • 6
Кунева иска свикване на КСНС или Съвета за национална сигурност, ако напрежението в Македония ескали
© Булфото

При ескалация на напрежението в Македония трябва да се свика един от форматите за сигурност - Консултативния съвет за национална сигурност при президента или Съвета за национална сигурност към министър-председателя.

Това заяви вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в интервю за "Фокус" по повод събитията в македонския град Куманово. „С изключителна тревога коментирам случващото се, защото е на 60 км от българската граница, заради самата Македония и нейната близост. Тревога и защото в нашия регион има натрупване на конфликти, а това не може да не се отрази”, обясни вицепремиерът.

На въпрос дали случващото се в съседната държава крие рискове за националната сигурност на България Кунева коментира, че всяко приказване в една или в друга посока преди свикването на подобен формат би било незряло. „Не се съмнявам във волята на българското правителство, както и на останалите български институции, активно да гарантират сигурността ни”, посочи тя. Кунева подчерта, че България като съседна страна и като страна членка на ЕС трябва да бъде част от решаването на проблемите на Скопие, да бъде ясен и разумен глас.

Вицепремиерът припомни, че ЕС неколкократно е настоявал за спазването на върховенството на закона и запазването на етническия мир в Македония. Тя съобщи, че засега се отлага предвиденото за утре посещение на македонския вицепремиер Фатмир Бесими, който трябваше да се срещне в външния министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и вицепремиерите Кунева и Дончев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1759 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
В е л и к и я

2015.05.11 | 13:09

6
Божееее , кучкооооо ... затваря си лайняната уста ... ти ли ще казваш кво трябва ма ... аз па казвам че трябва да те изгърбим с колец щото си предателка ... и пак няма да си платиш за бедите нанесени на хиляди семейства които сега страдат от това ....

2015.05.11 | 13:09

5
няма ли един дрон да обиколи и имотите на тази, че да спре да приказва, майка и ...
бойко е свиня на ердоган

2015.05.11 | 13:08

4
Тиквата ББ фалира държавата.Зароби народа с неизплатим дълг,предишното му управление затвори 3о болници,тока скочи няколко пъти,затри Белене и Южен поток,замрази доходите.Абе бездарен и тъп е Бойко.
Трът

2015.05.11 | 12:37

3
Празноглав Кухенот

2015.05.11 | 12:00

2
Оправи безработицата и мизерията във Българи и се зае с Македония егати кухата лейка. А какво стана със съдебната реформа?

2015.05.10 | 20:33

1
Кога ще узрее приказването?Когато и от запад страната ни се напълни с бежанци ли ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини