Плевнелиев за Куманово: Осъждаме всички действия, които са в разрез със закона (видео)

  • 10 май 2015 15:26

  • 2021
  • 6
Плевнелиев за Куманово: Осъждаме всички действия, които са в разрез със закона (видео)
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изрази тревога от ситуацията в Македония и поднесе съболезнования към близките на загиналите при престрелките в Куманово.

„Изразявам съпричастност към македонските институции, които трябва по демократичен начин и на база на законни действия, чувайки гражданското общество и отнасяйки се сериозно към техните справедливи искания, да гарантират спокойствие, стабилност и успокояване на ситуацията“, заяви президентът, който е на държавно посещение в Монголия, цитиран от прессекретариата на държавния глава. „Осъждаме всички действия, които са в разрез със закона, независимо кой ги извършва. Апелираме към всички страни, които и да са те, да решават проблемите само с механизмите на диалога, на гражданските инициативи и съобразно демократичните принципи“, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава призова още всички участници в политическия процес в Република Македония да се отнесат много сериозно към ситуацията. „Спомняме си до какво доведе безпринципното противопоставяне в България – пет правителства и три парламента за две години и рязко намаляване на инвестициите и повишаване на нестабилността. Само с политически диалог, с отговорно отношение към гласа на гражданите и към доказателствата и фактите, да покажат, че са демократи и че могат да решат проблемите си по един национално отговорен и правилен начин“, апелира президентът.

България е фактор и има много активна политика в Югоизточна Европа, отбеляза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и припомни, че страната ни активно подкрепя страните от Западните Балкани по пътя на европейската интеграция. Президентът допълни, че в края на месец май България ще поеме от Албания председателството на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, където се очаква да бъде обсъдена ситуацията в югоизточната ни съседка. „Отнасям се много отговорно и към Процеса, като най-легитимния формат за политически диалог в региона. Ще поставим и много други въпроси на дневен ред – свързаност на страните от региона, Европейски енергиен съюз и изграждане на регионална енергийна борса, сътрудничество между бизнесите, както и в областта на културата. България ще подходи много амбициозно към предстоящото председателство на ПСЮИЕ“, подчерта още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.


Последвайте канала на

Филип Епитропов
2021 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.05.27 | 09:20

6
Пеперудата Плевналиев прелита ту в Полша,ту в Монголия и си мисли,че ще накриви шапката на Руснаците!Да еbА и тъпия Плевел.

2015.05.27 | 09:20

5
Плевнелиев, Кунева, Цецо - дясната крадлива ръка на мафиотът Борисов! НИЩО НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ОСВЕН ДА ТЕГЛИТЕ ДЪЛГОВЕ, ЗА ДА СИ НАПЪЛНИТЕ ДЖОБА, Б.ОК.У.ЦИ.
ASPARUH

2015.05.27 | 09:19

4
PONE TRİ MANDATA DA OSTANE NA PREZİDENTSKİA POST , GOSPODİN PLEVNELİEV Sİ ZASLUJAVA..

2015.05.11 | 11:12

2
Крумчо,защитаваш Расим Чехльов гледам,вчера пуснахте ли си езиче,двама видни еврогеиове,обаче Плиевню се пада и пастирка,изоставаш,направи нещо по въпроса, примерно вкарай си траншея отзад,догони идола си,спокоино си го наричай другарю тои е свикнал;)
ASPARUH

2015.05.12 | 09:30

3
YA NE SE ZAYAJDAYTE S İZBRANİA OT NARODA ,DRUGARE PLEVNELİEV...TRAYTE Sİ DO SLEDVA6TİTE İZBORİ...TOGAVA PAK 6TE GO NAPRAVİM PREZİDENT..

2015.05.11 | 10:26

1
ЗА ВАС КУРШУМ ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини