Управляващите обмислят рокади в МО

  • 20 април 2015 06:12

  • 1862
  • 5
Управляващите обмислят рокади в МО
© Булфото

Още преди да навърши една година от мандата си, правителството може да се раздели с още един министър след оставката на бившия МВР шеф Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Все по-често сред управляващите се говори за смяната на военния министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., твърди в. "Сега", позовавайки се на правителствени източници. Причината за това са редица грешни ходове на Ненчев, които са навлекли гнева на коалиционните партньори от ГЕРБ. Земеделецът Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. е от квотата на Реформаторския блок. За засилващия се натиск за смяната на военния министър говори и заплахата от страна на представители на РЗС, че ще извадят документи срещу него, ако не си подаде оставката. Подобен ход няма как да стане без санкцията на лидера на партията Яне Янев, който в момента е съветник на премиера Бойко Борисов за борба с корупцията.

Министър-председателят също демонстрира отношението си към Ненчев, като взе нещата в свои ръце около казуса с ТЕРЕМ-Варна. На практика военният министър беше бламиран от премиера, след като той отмени решението на Ненчев да смени шефа на военния завод в морската столица Савин Попов с Георги Стойков. В резултат на това над 300 работници в продължение на два дни протестираха пред портала на завода и на Аспаруховия мост във Варна. След разговор с представители на работниците Борисов взе решение да остави Стойков на поста. Военният министър се проваля тотално в кадровата си политика. Назначеният от него управител на "Снабдяване и търговия" Росица Русева подаде оставка заради отказ на ДАНС да й издаде достъп до класифицирана информация.

Ненчев направи голям гаф и на церемонията по случай 103 години от създаването на Военната академия "Г. С. Раковски". Повече от два часа строени на двора в академията, го чакаха чужди военни аташета, преподаватели, военни и гости. През това време Ненчев бе на полигона в Ново село, а за да може да присъства на тържеството, организаторите дори смениха началния час на събитието - от 16 на 17 часа. Въпреки това той пропусна събитието. Така честването започна без нито един представител на ръководството на МО. "Абсолютно неуважение демонстрира към системата. Толкова народ строен да чака! Срам пред чужденците", коментираха помежду си висши военни, изнервени от провала на тържеството. Крайната дума обаче за евентуална смяна ще има ръководството на Реформаторския блок.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1862 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.04.22 | 13:39

5
ГЕРБ С ПРАВИ В ТОЗИ СЛУЧАЙ. НЕНЧЕВ НЕ СЕ СПРАВЯ.
Realist

2015.04.22 | 13:39

4
Всички нагли и алчни реформатори вън от правителството !

2015.04.22 | 13:39

3
Борисов, каквото и да назначаваш, ТИ направи България, платцдарм за Чужди войски !!!!!!! НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ !!!

2015.04.22 | 13:39

2
ПАРИ и ВЛАСТ, замаяха до безкрай РУШВЕТЧИИТЕ - Президент, Премиер и Правителство. ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!!!!!!

2015.04.20 | 18:24

1
vun na sekundata -znayat si rabotata ne e za tam aut i ok

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини