Борисов: Гръцките медии разпространяват лъжи (обновена+аудио)

  • 20 март 2015 12:50

  • 11713
  • 339
Борисов: Гръцките медии разпространяват лъжи (обновена+аудио)
©

Абсолютна лъжа и пропаганда в лош стил” – така министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира разпространени от гръцка медия твърдения, че България възнамерява да наложи реципрочен данък за българите, посещаващи Гърция, и за българските инвестиции в южната ни съседка, ако парламентът в Атина одобри въвеждането на нов данък от 26% върху всички сделки на гръцки компании с техни партньори, чиито централи се намират в страни с по-ниски данъчни режим.

Борисов подчерта, че темата не е обсъждана в никакъв формат на провеждащия се в Брюксел Европейски съвет.

Гръцките инвеститори избират България, защото е по-стабилна – има стабилна политика, стабилни финанси и прозрачен публичен сектор. Гръцкият бизнес работи спокойно в нашата страна, подчерта министър-председателят.

Ето и пълният текст на интервюто, дадено пред представители на медиите в Брюксел:

- Г-н Борисов, едно гръцко издание Ви е цитирало да казвате, че България ще наложи реципрочен данък на българите, които отиват да почиват в Гърция и на бизнесите, които инвестират в Гърция, ако Гърция въведе данък върху инвестициите в страни с облекчен данъчен режим, какъвто е България.
- Абсолютна лъжа! Първо, гръцките министри нямат достъп до Съвета – той е само за президенти, канцлери и премиери. Абсолютно такава тема не е обсъждана. Това е абсолютна гръцка пропаганда! С никакъв друг журналист, освен с вас, не съм разговарял. Моля ви да го опровергаете – абсолютна пропаганда, и то в лош стил.
- А с г-н Ципрас разговаряли ли сте снощи?
- Не, никакъв разговор по тази тема с никого. Затова казвам, че това е нагла лъжа. И не й отива на тази медия да лъже така.
- Не е имало дори дискусия…
- Не, никаква дискусия, никакъв разговор. Сто процента лъжа, долнопробна. И ако те докажат, че е обратното на това, което казвам, ще им се извиня на центъра на Атина.
- А имало ли е преди някаква тревога, постъпки от гръцка страна, че у нас идват да си влагат парите, защото е по-нисък данъчният режим?
- В България идват, защото е по-стабилна, защото имаме стабилна политика, стабилни финанси, ясен, прозрачен публичен сектор. Затова идват в България.
- Претенции за нелоялна данъчна конкуренция от страна на Гърция не е имало?
- Не съм чул. Никой не е говорил с мен на такава тема. Напротив, преди месец се срещнахме с гръцкия бизнес в България – инвестират хората, работят спокойно. Българите почиват там, почиват техните хора, идват тук за Великден. Добре дошли са.
Това е една пропаганда, това изглежда им се налага като стил вече.

Премиерът коментира и политическата ситуация у нас.  Борисов заяви, че сега явно няма критична маса за внасяне на вот на недоверие срещу правителството. Той каза това в отговор на въпрос на становище на председателя на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Според съобщенията в медиите, Миков предвижда такъв вот "когато в обществото се натрупа по-голяма критичност". "Това е право на опозицията, правилно е казал - ако се натрупа критична маса. Явно е, че сега няма критична маса", заяви Борисов.

"Няма как да кажат, че не е хубаво, че за Коледа дадохме 50 милиона лева за българските пенсионери и за Великден ще дадем още толкова, няма как да не е доволен, че всички европейски фондове, спрени по тяхно време, сега работят. В началото на януари се разплатихме с милион със зърнопроизводителите, няма как да не отчете стабилността в държавата. Прав е да го каже, това е работа на опозицията", коментира Борисов.

Премиерът не пропусна и темата "КТБ". "Когато няма синдици в една банка всъщност, няма кой да управлява, няма кой да стопанисва всичко това", каза той. 


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
11713 339

Коментари 339

Добави коментар

2015.03.20 | 18:06

180
стига плачи комунист сидерастки АТАКАЛЪ умре

2015.03.20 | 18:05

179
Тролове от АТАКА и БСП въъзмъжавайте Бойко ви разпра червения хастар
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.03.20 | 18:09

189
DUVZI KURVO-ZABITE TI PADNAHA OT TURSKITE HYEVE - TLUSTA SHOPARSKA SVINIO-BOIKOOOOOO -KURVOOOOO
BOIKO OTKRADNA MILIARDI OT BANKATA

2015.03.20 | 18:10

202
BOIKOOOOOOO- KURVOOOOOOOOOOO

2015.03.20 | 18:11

215
През 2003 г. пред паметника на терористите се поклони и Бойко Борисов, заобиколен от висши кадри на ДПС като Касим Дал и Четин Казак и самия Ахмед Доган. БОЮ Е ТУРЧИН
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.03.20 | 18:09

191
DUVZI KURVO-ZABITE TI PADNAHA OT TURSKITE HYEVE - TLUSTA SHOPARSKA SVINIO-BOIKOOOOOO -KURVOOOOO

2015.03.20 | 18:09

200
Борисов e престъпно слаб премиер ?! Това е най - меко казано ! Той е антинароден управник , мразещ народа си ! Слуга на чужди господари ! Освен това му липсват първите 7 години . Със ниска култура , слабо образован , изобщо некомпетентен ,човек попаднал там , където не му е местото ! Подхожда за СЦЗ като надзирател или като обитател на килия ! САМО СИДЕРОВ !

2015.03.20 | 18:09

199
стига плачи комунист сидерастки АТАКАЛЪ умре

2015.03.20 | 18:11

217
През 2003 г. пред паметника на терористите се поклони и Бойко Борисов, заобиколен от висши кадри на ДПС като Касим Дал и Четин Казак и самия Ахмед Доган.

2015.03.20 | 18:11

210
На некадърника Бойко , вечно някой друг му е крив !
FUCK of NATO

2015.03.20 | 18:12

221
Алах здраве да ти дава боклук !!!!!

2015.03.20 | 18:08

188
На фона на този лигав жабарник от коалиционни партньори във властта господинът от Банкя съвсем се е самозабравил и ги плещи както си знае от време оно, когато играеше собствената си роля на мутра.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини