Плевнелиев: България и Румъния ще бъдат двигател на европейската интеграция и мир

  • 20 февруари 2015 12:09

  • 1669
  • 4
Плевнелиев: България и Румъния ще бъдат двигател на европейската интеграция и мир
© Булфото

България и Румъния заедно трябва да бъдат двигател на европейската интеграция и мир. Сигурен съм, че днес даваме силен импулс за отношенията между България и Румъния. Това каза в Букурещ президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след срещата си с румънския държавен глава Клаус Вернер Йоханис.

„За мен е чест, че моето първо официално посещение в Румъния е в началото на вашия мандат. Искаме да кажем на всички, че двете държави са приятелски и имаме план как да задълбочим сътрудничеството си”, заяви президентът, като подчерта, че се гордее с вече постигнати резултати.

"Милиони румънци са наши гости в България. Искаме тези цифри да се умножат. Говорихме за свързаност на електрическите и газови мрежи, нови мостове. Обсъдихме международното положение - ситуацията в Украйна", каза държавният глава.

Той посочи, че искат да се задълбочи сътрудничеството между страните в сферата на отбраната. "Впечатлени сме от вашето гостоприемство, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1669 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.02.20 | 23:15

4
Даваме силен импулс..??? На какво, на беднотията ли Този човек не се приземява.Той не вижда ли колко сме зле - без промишленост,с безработица,която никой не иска да каже колко е,с цени - европейски и пенсии по-ниски от тези на бедни африкански страни.

2015.02.20 | 23:15

3
Скрийте и не показвайте повече този жалък образ! Не виждате ли, че той, като магнит, привлича всеобщото презрение!

2015.02.20 | 23:15

2
Интеграция към мафиотските структури може би има впредвид!
В коя ошфорка живеш мр.Биин

2015.02.20 | 23:15

1
Путьо а бе кои ти ги пише тези речи?Каква отбрана каква сфера?Та ние нямаме армия от 10 години.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини