Искри прехвърчат в НС. РБ обвини БСП, че иска да пази статуквото (видео)

  • 17 февруари 2015 09:43

  • 3774
  • 12
Искри прехвърчат в НС. РБ обвини БСП, че иска да пази статуквото (видео)
© Булфото

Лют спор си заформи между управляващи и опозиция по време на извънредното заседание на НС, на което да се реши дали да бъде сформирана анкетна комисия за пенсионните фондове. Депутатът от РБ Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на обвини БСП и ДПС, че са основни виновници за състоянието на пенсионните фондове.

Процедурата за комисията за пенсионните фондове не е вот на недоверие срещу бюджетната. „Не става въпрос за политическа игра. Става въпрос за изясняване на истината за работата на КФН, какви са проблемите с пенсионните фондове, до колко се отклоняват от правилата, има ли проблеми със законодателството”, заяви той. „Ако някой твърди това, ние не можем да я подкрепим. Спрете с демагогията.

Тази комисия трябва да провери подробно за всеки фонд как работи надзорът, дали всеки фонд е проверяван всяка година, има ли необходимост като парламент да променим законодателството, да видим дали става въпрос за човешки грешки или системен проблем, който може да се реши законодателно”, каза Димитров.

В реплика депутатът от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в заяви, че комисията е именно вот на недоверие, защото бюджетната не си е свършила работата.

Данаил Кирилов от ГЕРБ се обърна към Реформаторския блок: „Видяхте ли в каква демагогия се вкарахте? Не усещате ли тенденцията да се работи в чрезвичайни комисия?”, запита той. „Кое по-точно ще проверяват? Пенсионните фондове, КФН или законодателството? Редно е да се самопроверим, да погледнем истината в очите”, коментира Кирилов. Той добави, че е бил изненадан от предложението за създаването й. „Ще гласувам „за”, но съм против”, каза още той.

Защо се правите, че не разбирате за какво става въпрос, отговори му Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в от БСП. Естествено, че бюджетна комисия не си е свършила работата. Разбира се, че това е вот на недоверие към бюджетна комисия. Изобщо няма да ви моля да гласувате за тази комисия, повиши тон Кадиев.

Той се отклони от темата и даде пример с намерението да се тегли нов държавен заем."Ще кажете, че изложението на пчеларите е по-важно от тегленето на нов дълг". Кадиев намекна, че депутат, който е бил на това изложение е гласувал за тегленето на нов дълг. Тук председателят на НС Цецка Цачева се опита да го върне в темата, на което Кадиев отговори така: "Г-жо Цачева май и вие сте била на това заседание".

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на подчерта, че не трябва инициативата за създаването на подобна комисия, да е на опозицията. "Наша трябва да бъде инициативата за създаването на тези комисии. Не трябва да оставяме ревизията на пенсионните фондове да става от хората, предложили кандидати като Делян Пеевски и Цветан Гунев. Опозицията трябва да участва, но БСП искат да вземат инициативата, за да не стане ясно по какъв начин е работил, посочи Димитров.

Според него управляващото мнозинство иска да промени политиката, водена до момента. "Знаем кой иска да прави реформи и кой иска да пази статукво".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа предложи председател на временната анкетна комисия да бъде лице от БСП, за да се избегнат, каквито и да било съмнения, че управляващите ще манипулират резултатите. Заповядайте, господа от ляво да управлявате тази комисия. Той призова да се избегне този излишен дебати да се гласува комисията.

По повод обвиненията, че Менда Стоянова е била нападната от опозицията, Кадиев каза: "Лични нападки към г-жа Стоянова не са отправяни. Аз съм доказал, че заставам зад хора, които стават. Но това което тя направи на последната бюджетна комисия показа, че тя не става, обяви Кадиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3774 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
пак заедно

2015.02.18 | 00:28

12
всеки с интернет може да види стенограмите от подкрепата на АТАКА за законите на ДПС

2015.02.17 | 17:21

7
кажи един закон тогава

2015.02.17 | 17:21

6
както и на ГЕРБ-ДПС

2015.02.17 | 17:22

8
А кой каза че РБ и ГРОБ не са статукво ?

2015.02.17 | 19:20

11
РБ е най старото статукво а сега намери и защитник под крилото на Герб така им отърва!
пак заедно

2015.02.17 | 18:37

10
АТАКА+ДПС+БСП пак заедно срещу България и българското правителство!

2015.02.17 | 18:36

9
ето една гербо пребоядисана мърша която лае ден и нощ тука

2015.02.17 | 17:21

5
Па се политизира проблема.
Умник Гюро

2015.02.17 | 17:21

4
Да се подведе под съдебна отговорност БСП/БКП за убийството на стотици хиляди български невинни граждани между 1925 - 1990г. Също, за предателство срещу суверенността на България и продаването и на СССР. За изчезването на тонове злато от националните банки в посока СССР, както и за изчезването на тракийското злато от историческите находки - особено Странджа! Последно, сателитни и сродни предателски организации като ДПС, Атака и други да бъдат обявени извън закона, а лидерите им подведени под съдебна отговорност. Едва тогава България ще тръгне напред!
Станимир

2015.02.17 | 13:12

3
И какво е статуквото-орел,рак,щука и Гоце!
Петкан

2015.02.17 | 13:12

2
Фъфльо, фъфльоооо, Фъфльо !

2015.02.17 | 13:12

1
РБ какви са? Пак турци като ДПС. Както виждате кадрите на ДПС се прехвърлиха в НПСД и сега те са на власт, тоест малкото ДПС, представено от Касим Дал, Корамни и Орхан Исмаилов и компания турци също от ДПС.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини