Димитров и Гечев спориха по темата за взимането на нов заем

  • 16 февруари 2015 18:44

  • 1798
  • 4
Димитров и Гечев спориха по темата за взимането на нов заем
© Булфото

Заемите са като антибиотиците. Не харесвам антибиотиците. Когато обаче моето дете е болно, е ясно, че единствено антибиотика ще му помогне.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, депутат от Реформаторския блок. Заедно с него гост беше и колегата му от БСП-Лява България Румен Гечев. Двамата коментираха намерението на правителството да вземе нов външен заем в размер на 16 млрд. лева. ГЕРБ не могат да изпълнят предизборните си обещания и за това прибягват до този нов заем. Управляващите умишлено не говорят за вътрешния дълг. Аз съм убеден, че те няма да успеят да вземат тези 16 млрд. Вече говорим за организирането на национален протест, обяви Гечев.

От РБ също не сме съгласни с начина, по който финансовият министър представи нещата. Аз разбрах за заема от медиите. Това е недопустимо. Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва трябваше да проведе дебат в парламента, после в медиите, категоричен беше Димитров. Виждате ли какво се случва? Коалиционните партньори разбират от вестниците за този заем. РБ имат икономически министър, който също не е знаел. Явно в това правителство ГЕРБ си правят каквото си искат. Цялата операция за този заем е нарушение на Конституцията, атакува Гечев.

От БСП спекулират, но това е в тяхната природа. В бюджета ясно е предвиден таван на дълга и той не може да бъде прескочен. В случая говорим за заем до 8 млрд. евро, а не за 8 млрд. По времето на управленията на БСП винаги се е стигало до огромни бюджетни дефицити, категоричен беше Димитров.

Двамата продължиха да спорят по темата, като говореха един през друг и взаимно се обвиняваха, че не се изслушват. Гечев отново повтори тезата си, че ГЕРБ ръководи всичко в правителството и коалиционните партньори нямат никакви права. Димитров пък продължи да настоява, че БСП носят най-голямата отговорност за бюджетните дефицити. Заради теориите, които изказва г-н Гечев, Гърция фалира, категоричен беше депутатът от РБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1798 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
rib4ev

2015.02.23 | 10:34

4
Орешарски изтегли 1 милиард и имаше нощ на БЕЛИЯ АВТОБУС и 300 ДНИ ПРОТЕСТИ .....ТИКВАТА ще тегли 16 милиарда и.... ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО....КЪДЕ СТЕ БЕ ШОПИ....СОФИЯ вече трябваше да ГОРИ
Умник Гюро

2015.02.23 | 10:34

3
Да се подведе под съдебно производство БСП/БКП заради стотици хиляди убити невинни българи между 1925-1990 година. Производните агентурни партии като ДПС и Атака да бъдат обявени извън закона. Едва тогава България ще тръгне напред.
Велика България

2015.02.23 | 10:33

2
Гечев, ти защо не си в затвора? Когато ти беше финансов съветник на Жан Виденов, българският народ беше докаран до гладна Смърт! Мръсен предател и червен изверг!
ЯЛОВИЯ воленуглу ДЕТО СЕ ПРОДАДЕ НА ДПС

2015.02.17 | 05:02

1
УЙ ЗА ЯЛОВАТА ХАНЪМА волена ДЕТО ДОГАН Я ОБЛАДА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини