Калфин обсъди с Канада създаването на солидарни фондове у нас (снимка)

  • 11 февруари 2015 12:12

  • 772
  • 0
Калфин обсъди с Канада създаването на солидарни фондове у нас (снимка)
© МТСП

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска се срещна в МТСП с президента на канадските синдикати FTQ Даниел Боайе и ръководителя на Фонда за солидарност (ФС) към синдиката Денис Льоклер, които бяха придружавани от новоизбрания президент на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

По време на срещата канадската страна представи структурата и функционирането на ФС и възможностите за заимстване на техния опит при евентуалното създаване на такъв тип инвестиционни дружества в България, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

„ФС е акционерно дружество, в което членуват над 651 хиляди работници от малки и средни предприятия в провинция Квебек, Канада. 60% от акумулираните средства в дружеството се инвестират в създаване и запазване на работни места в малкия и среден бизнес“, съобщи Денис Льоклер. Той уточни, че средства от този фонд се отпускат и на хора, които се пенсионират по-рано, докато придобият право на пенсия по канадските закони. Средната доходност на ФС от създаването си до момента е над 4%.

„В начина на функциониране на ФС има икономическа логика“, отчете министър Калфин. Според него големият брой малки акционери и малките по размер инвестиции създават финансова сигурност в дейността на фонда. Министър Калфин изрази готовност за съдействие от МТСП при провеждането на дискусии за възможността за създаване на подобен вид фондове и в България.

Последвайте канала на

772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини