Депутати от ГЕРБ се впускат в местните избори

  • 05 януари 2015 06:15

  • 2159
  • 6
Депутати от ГЕРБ се впускат в местните избори
© Булфото

Депутати от ГЕРБ ще се впуснат в местните избори като кандидати за кметове, научи "Стандарт". Причината е, че като народни представители са натрупали опит и биха влезли от раз в проблемите за решаване по места, потвърдиха общински и областни председатели на ГЕРБ от няколко областни центъра.

Неоспорими за местния вот тази година остават имената на изявените кметове на ГЕРБ, потвърдиха високопоставени източници от централата на партията. Става дума за градоначалниците Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска (София), Димитър Николов (Бургас), Иван Портних (Варна), Пламен Стоилов (Русе), Иван Тотев (Пловдив), Живко Тодоров (Стара Загора), Даниел Панов (Велико Търново), Атанас Камбитов (Благоевград) и Георги Икономов (Банско).

Всички кандидати за градоначалници ще трябва да представят екип и програма, предупредил лидерът на ГЕРБ и министър-председател на страната Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Хората ще гласуват за личности и план за развитие, казал преди дни на своите Генерала.

Отсега се знае, че в Плевен градоначалникът Димитър Стойков е решил да се откаже от надпреварата за поста, а структурите в Хасково и Асеновград си търсят силни кандидатури за кметската надпревара. Ясните политически знаци са, че сегашният кмет на Хасково Георги Иванов (с 4-ти мандат) няма да получи подкрепата на партията на Борисов. Любопитната подробност е, че синът му Станислав Иванов е депутат от Реформаторския блок. Със сигурност в Хасково ГЕРБ ще издигне силна кандидатура, за да може да увеличи кметовете си в областните градове. Сегашният депутат от региона Делян Добрев дори се е зарекъл да сложи край на ерата на управление на сегашния кмет. В Асеновград се коментират три варианта за кмет на общината - бившият градоначалник Христо Грудев, областният координатор на ГЕРБ в Пловдивско Здравко Димитров и експертът по европроекти Силвия Хубенова. Точно Хубенова и в момента е народен представител от ГЕРБ и е зам.-председател на комисията по европейските въпроси.

Депутатът от 41-то и 42-то народно събрание Ирена Соколова се спряга като вероятен фаворит за кметския пост в Перник. Соколова в момента е областен управител там, но очакванията на местните са, че е най-подходящата фигура за кметската надпревара.

Още един губернатор - този на Кърджали, ще е вероятният кандидат за кмет на ГЕРБ там. Илия Илиев има подкрепата на Генерала и е дясна ръка на областния координатор и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2159 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.01.05 | 23:00

6
pak li toq izrod,kush,kushhh-otvrat

2015.01.05 | 23:00

5
Какво ще избират, мюфтии ли?

2015.01.05 | 22:59

4
никога за ГЕРБ - никога,предатели
kur za tikvata

2015.01.05 | 22:32

3
alo tiiikvoooooooo,mamicata ti turska,kato ne 6tesh da varne milionite,jestoko si proklet i 6te umre6 lainar mirizliv.
СТАР

2015.01.05 | 21:59

1
СЛЕД КАТО ТРЕНИРАХА БЯГАНЕ ОТ РАБОТА ФИНАЛА ЩЕ БЪДЕ КМЕТСКИЯ СТОЛ...

2015.01.05 | 22:00

2
Памперс, пий си хаповете и лягай.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини