Кънев: ДПС дебнат за политически пукнатини между РБ и ГЕРБ (видео)

  • 17 декември 2014 08:16

  • 2191
  • 0
Кънев: ДПС дебнат за политически пукнатини между РБ и ГЕРБ (видео)
©

Никой не може да говори за сърдене в коалицията, по отношение на пенсионната реформа. Мерките трябва да се обсъждат не между отделни хора и синдикатите, а от целия Министерски съвет. Премиерът не е Министерски съвет. Срокът на обсъждане трябва да продължи 6 месеца, 1 година, 2 години, ако се наложи. Вчера се видяхме с представители на ГЕРБ. днес също ще се видим. Никой не говори за отстъпки. Целта е да се постигне общо решение на коалицията. Сегашното решение никак не е добро.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, съпредседател на Реформаторския блок. Той коментира идеята да има свободен избор относно това къде да се осигуряваме - в системата на НОИ или в частни пенсионни дружества. Гласуването на това предложение в парламентарна комисия беше доста прибързано. ДПС гласуваха "за", защото играят политическа игра. ДПС дебнат за политически пукнатини между нас и ГЕРБ. Това им е целта и ние не можем да им се сърдим. Те знаят, че са извън властта заради Реформаторския блок и затова са толкова остри и критични към нас. Убеден съм, че техните експерти и специалисти са против едно такова решение. Аз се занимавам с тази тема от доста време. Единственият в Народното събрание, който е по-запознат по темата от мен, е Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва. Той вчера се изказа доста остро и критично относно промените. Според мен няма яснота за важността на това решение. След като обсъдим предложенията ще стане ясно, че нито една парламентарна група няма да подкрепи това предложение, убеден беше Кънев.

С ГЕРБ ще продължим разговорите. Аз не съм звъннал на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, за да мрънкам и да се цупя. Звъннал съм, за да намерим общо решение за парите на България. Това предложение цели да се намерят пари наготово, за да се попълни дефицита на НОИ, а не да се правят реформи. Нещата в пенсионната реформа трябва да стават плавно и обмислено. Замразяването на възрастта за пенсиониране трябва да се прецени от финансовия и социалния министър. Ние ще се съобразим с тяхното решение по този въпрос, обясни Кънев.

В България все още не е образувано делото, което да покаже, че съдебната система върви напред. Тук няма повдигнати сериозни обвинения за корупция към висши служители от съда, прокуратурата или държавната администрация. В Румъния съдебната система литна, когато осъдиха бивш премиер. Нивата на корупция паднаха драстично след този случай.Тук не говоря да се вкарват в затвора бивши български премиери, поясни Кънев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини