Повече свобода и демокрация целяло предложението за избор на пенсионен фонд

  • 16 декември 2014 19:36

  • 1991
  • 9
Повече свобода и демокрация целяло предложението за избор на пенсионен фонд
© Булфото (архив)

Целта на предложението на ГЕРБ за избора на пенсионен фонд е да има повече свобода и демокрация в тази държава, свобода на избора и нищо повече. Това коментира министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, след като се срещна в сградата на  министерството с председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

Горанов бе помолен за коментар по приетата днес от парламентарната бюджетна комисия промяна в бюджета на ДОО за следващата година, която предвижда, че ако хората, родени след началото на 1960 г. и излизащи на пазара на труда, до една година не направят избор на пенсионен фонд, в който да отиват вноските им по втория стълб на пенсионното осигуряване, то автоматично вноските им ще бъдат прехвърлени към НОИ.

Спекулациите и създаването на напрежение около тази тема е грешка, заяви Горанов. Според него това създава впечатление, че някой се притеснява от свободата на избор, каза той. Министърът посочи, че с промяната не се цели да се препоръча на хората да изберат НОИ или пък да останат в частните пенсионни фондове, а се цели пенсионноосигурителните дружества да информират хората и да бъдат по-активни.

По повод на срещата си с председателя на КРИБ Горанов посочи, че тя е по молба на министър-председателя, защото се е създало  впечатление, че не обсъждат важни теми с работодателите.

Обсъдихме бъдещите намерения на правителството по отношение на пенсионната реформа, която предстои да се дебатира в периода  до 31 март, съобщи Горанов, цитиран от БТА. Той каза, че предстои обсъждане и на механизма за определяне на минималната работна заплата /МРЗ/ и  плащанията, свързани с нея.

Обсъдихме необходимостта до 31 март да бъде създаден и механизъм за определяне на икономически обосновани параметри при определяне на максималния осигурителен доход, уточни Горанов.

Кирил Домусчиев каза, че представляваната от него организация подкрепя Меморандума за разбирателство, подписан в неделя между  правителството и синдикатите, но само в някои точки. Продължаваме да настояваме за запазване на максималната  осигурителна тежест, добави той.

Домусчиев отбеляза, че КРИБ подкрепя увеличаването на МРЗ, но при положение че това бъде обвързано с намирането на формула, по която тя да се определя.

Домусчиев настоя и да бъдат огласени данните за представителството на работодателските организации, за да се знае кои са легитимни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1991 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.12.17 | 08:50

9
Това герберастите са бати мелезите ! Комунисти , бандити , мутри , милиционери , крадци , лъжци , тъпанари , простаци , минетчии , предатели , страхливци , педераси , пастирки , хюмнета , убийци , наркотрафиканти и ПРЕДАТЕЛИ ! ВРЕДНИ СА ЗА БЪЛГАРИЯ !
ейй

2014.12.17 | 05:50

1
Алооо Новините, защо няма заглавие ..Шок, В.Танов и митниците нахлуха във всички цигарени фабрики? Може би защото някои не ви дава а.

2014.12.17 | 08:50

8
Уволнение!!! Национализация!!!

2014.12.17 | 08:49

7
Каквото направиха със здравната каса, това ще направят и с пенсионните фондове. Ще откраднат парите - само ГЕРБ
007

2014.12.17 | 08:48

6
Свобода и демокрация ще бъде само ако имам правото избера да не плащам никакви вноски на крадливата държава
Един от, ИДИОТИТЕ, дето пак гласува!!!

2014.12.17 | 06:07

5
А бе на тия, галоши, избрани уж от народа, някой им казва, какво да кажат, или те си ги мислят сами нещата!!!
Данчо

2014.12.17 | 05:50

4
тц тц тц тц :))))
Данчо

2014.12.17 | 05:50

2
Курвенското джудже Крум Усаински - Усраински от Крупник е болен от остро обсесивно-компулсивно параноидно ман.иакално депресивно герберастко отшелническо разстройство . Сега очкваме психото да се появи и да ме нарече Любчо :))))
Любо Аналното дъртото педи от Бургас

2014.12.17 | 05:50

3
А така Люпчо цял живот искам да ме споменаваш :)))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини