Радан Кънев: Ако не направим реформите, да пада гилотината и да идват следващите

  • 14 декември 2014 16:54

  • 4388
  • 15
Радан Кънев: Ако не направим реформите, да пада гилотината и да идват следващите
©

Политическият дух на ДСБ живее в централата ни. Няма значение кой седи в този стол - Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, аз или някой друг. Това е много тежка отговорност. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - има много голям отпечатък в българската политическа история. Това каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в предаването "Дикoff" по Нова телевизия.

Колегите ми от РБ подкрепят идеята ми за оставката на ръководството на ВСС. Докато не се установи законност всички други въпроси са условност. Това искане е част от борбата, това е парламентарна битка. Ако не правим реформите, ние сме прилючили, защото тогава българският народ няма да има нужда от нас, а гилотината самите ние сме я заложили, посочи Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Народът го интересува дали ще му се подобри животът. "Ако не – да пада гилотината и да идват следващите", заключи той.

Кънев прогнозира, че натискът и недоволството към министрите на блока ще се засилва заради реформите, които ще предприемат.

Докато не се установи законност, нищо друго не може да се случи, посочи още Кънев и допълни, че това дълга борба, която е в началото си. Той коментира и че постоянно по кулоарите получава поздравления от различни политически сили, но се надява хората, които ги отправят да заявят подкрепата си и публично.

По повод аргументите на ВСС какви лоши последствия би имала оставката им, за която Кънев призова, той посочи, че и един главен счетоводител, хванат да краде, ще изтъкне цял списък с аргументи защо не трябва да бъде уволнен като например, че няма да има кой да плати заплатите.

"Но е важно да осъзнаем нуждата и от нови хора, не само от нова структура", каза той по адрес на съвета. Кънев посочи и че в цялата ситуация изниква въпросът България има ли изобщо прокуратура като подчерта, че няма предвид конкретни персони като главния прокурор, който давал значи напоследък,че е на страната на реформите. "Но не знаем така ли е или е мимикрия".

Лидерът на Реформаторите коментира още, че и предишни главни прокурори са избрали пътя да не си вършат работата, а конкретно Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев е избрал пътя да се покрие, за да не му се опетни името.

"Човек като е на такава позиция не е важно да пази името си, може всеки ден да те заливат с помия, но трябва да си вършиш работата. Като искаш да си пазиш името, прибери се вкъщи", обобщи той. Според него ако прокуратурата си вършеше работата, щеше да има осъдени по високите етажи на властта и щял да се постигне ефектът като в Румъния, чиито бивш премиер Адриан Нъстасе влезе в затвора. Това според думите му е имало респектиращ ефект в цели системи, където корупцията е намаляла видимо.

За атаките срещу здравния министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва заради предлаганите промени в "Спешна помощ" и посещението на лекари в ромски квартали, Кънев посочи, че ДПС много иска да превърне това в етнически въпрос.

"Много им се иска на ДПС всички роми да живеят в гета, но истината е, че все повече излизат от там и успяват да се интегрират, да имат работа. Никой, който се е спасил, не е в резултат на програма за интеграция", посочи Кънев. Според него е проблемът е кой спира тези хора да се интегрират и да ги държи в подчинение.

В отговор на въпрос за качествата на министъра на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, Кънев посочи, че той не е могъл да влезе с летящ старт в системата като колегите си Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, но за него ще се съди също по резултатите. Неговата основна задача е да премахне административните тежести пред бизнеса и да се спре корупцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4388 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Марксист

2014.12.15 | 15:55

15
Реформите (грабежа), нали ги почна още Луканов, после при другаря Костов всичко беше разграбено и пазпродадено, при мадридския мошеник беше разтурено и разпродадено и малкото останало държавно. После на Тиквата му дойде само да лапа, и да покрадва от пенсионери,фондове и митници. Сега Раданчо, какви реформи ще прави, освен едно - всичко от икономиката пак да се върне в държавни ръце и да има народен съд за престъпниците и бандитите управлявали през последните 25 години!

2014.12.15 | 15:54

14
Радане задай си въпроса защо Бойко когото вие определяхте като ляв политик и неинтелигентен спечели изборите а вие не! Явно той все пак е по-умен от вас.

2014.12.15 | 15:54

13
изкам осъден съдия и адвокат

2014.12.15 | 15:38

9
РАДАН Е АДВОКАТ

2014.12.15 | 15:39

12
Попитали реформаторите: Верно ли е, че вас не ви ибават в Европа? - Ааа, не е верно, ибават ни, ибават ни - отговорили те.
kostadin

2014.12.15 | 15:39

11
дами и господа за реформите от 25г на сам не са виновни виновни сме си ние нали ние си ги избираме говорат за благото на народа а си пълнат джоба от нас и за наша сметка а ние си говорим само а на изборите си ги избираме товае положението дами господа
BOIKO-KURVO-KURVO

2014.12.15 | 15:39

10
kurvite se nadushvat-gerb,rb,of,dps--xaxaxaaaaaaa---xixixi

2014.12.15 | 15:38

8
АКО ИСКАШ ТИ ДА ГИ НАЗНАЧАВАШ СЪДИИТЕ? БЕЗ КОНКУРС ХАХАХАХА

2014.12.15 | 15:37

7
Рамадане с подкрепа от платени тролове реформи не се правят.

2014.12.15 | 15:37

6
Рамаданчо, искати се май да налапаш по-голямо кокалче.Не си като глупавият вълк да се задоволиш с икономическото министерство,или като грозното пате със здравното.

2014.12.15 | 15:37

5
ВСС няма да подаде оставка само защото на теб така ти се иска. Има закони все пак. Не си диктатор.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини