ЕК може да ни глоби с до 8 млрд. лв. заради заменките

  • 07 октомври 2011 16:35

  • 1616
  • 6
ЕК може да ни глоби с до 8 млрд. лв. заради заменките
© Guliver / Getty Images

България е заплашена да плати глоба между 2 и 8 милиарда лева заради горските заменки.

Това става ясно от стенограма на правителственото заседание в сряда. На него министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на е информирал, че ЕК започва наказателно дело срещу България за нерегламентирана държавна помощ по отношение на заменените гори по време на правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Близо 2 години настоящето правителство прави опити да избегне тежката наказателна процедура. Земеделското ни министерство се аргументира, че извършените заменки не представляват държавна помощ, а че при сделките има административни нарушения и престъпления. Част от тях бяха предадени в прокуратурата, като има повдигнати обвинения срещу двама бивши министри.

На правителственото заседание министър Найденов е предупредил, че е възможно до подобна наказателна процедура да се стигне и заради замените на земеделски земи, които са доста повече и това може доведе до още по-сериозна санкция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1616 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
владо

2011.10.08 | 19:29

6
А сега да видим кво ще кажат другарите комунисти ,които направиха заменките- сигурно пак ще обвинят сегашното правителство в некомпетентност? Нека сега гей Сергей и Калфана да обяснят на народа защо той де факто ще плаща за техните далавери. И нека пак ми приказват предизборни глупости - де факто това е резултата от тяхното " компетентно" управление!ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!
щсжо

2011.10.08 | 19:28

5
коментираите мърши комунистически,не се крийте. Лесно се лае във форума,но успехите на троината ще ни тежат още 10 години.
Московски Пътник

2011.10.08 | 19:28

4
Айде бре Другари къде сте ? Нали казвате че Бойко само се оправдава с предишните ... ми ей го на бе ..... доказателство на думите му и оправданията му .... червени пишете бе ....пак ли Бойко се оправдава?

2011.10.08 | 19:28

3
Айде събраха се ! Къде е оня с латиницата ??? ГЕРБ не е алтернатива на БСП ! ГЕРБ е БСП в най-лошия и вид ! Същата некадърност и некомпетентност, същата корупция (батко, татко, Мишо-бирата, заменки, бизнес -парк и консултантски хонорари, един от Цанков камък и един незнайно от къде, но стигнал за 6 апартамента...). Не се притиснявайте, след две години ще ни глобят и за някой гербаджийски золум ! Не се самозалъгвайте, че тези са различни !

2011.10.08 | 19:28

2
Дано ни се размине. Такава глоба ще ни върне в каменната ера. Тогава посеркото серГЕЙ пак да каже "Хората не ядат асвалт". Ще има само камъни. Такъв защо му се кумят. До стената и .........в името на народа.
Мая

2011.10.08 | 19:28

1
Да ги хванат заменкаджиите да си платят по действителните цени да не доплащаме ние-обикновените българи!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини