Калфин: Не можем да развиваме икономика с хиперниски доходи (видео)

  • 27 ноември 2014 08:25

  • 4390
  • 9
Калфин: Не можем да развиваме икономика с хиперниски доходи (видео)
©

Липсва дългосрочна перспектива по отделните параметри на пенсионната реформа. Надявам се следващата година да постигнем съгласие по тях. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Това, което сега предлага министърът на финансите с проектобюджета за 2015 г. е по действащото законодателство – пенсионната възраст да расте с 4 месеца. Стои въпросът с работниците първа и втора категория труд. Догодина предстои да бъдат приети промени в пенсионната възраст на работниците от тези две категории. Правителството ще търси варианти да защити интересите на хората в предпенсионна възраст, приоритет през 2015 година ще бъде и борбата с младежката безработица, добави той.

Идеята е да не се правят нещата на парче. Още в първата половина на следващата година смятам да извадя на масата всички числа по отношение на пенсиите и да започнем широко обсъждане за реформа заедно със синдикатите и работодателите. Целта е да се стабилизира пенсионната система и хората да получават по-добри и по-смислени пенсии, защото в момента половината от тях се субсидират от държавния бюджет, заяви социалният министър.

По думите му разговорите с министъра на финансите, а и с премиера, ще продължат и някои параметри в проектобюджета за догодина могат да бъдат променени. Виждането ми е ясно – пенсионната система трябва да се стабилизира, социалната система да бъде насочена към хората, които най-много имат нужди. По всеки въпрос се водят разговори, уточни Калфин.

Той заяви, че е доволен, че е постигнато съгласие за коледни добавки за хората с най-ниски пенсии. Прекрасно е да има добавки за всички пенсионери, но това е въпрос и на възможности, посочи вицепремиерът.

Не можем да развиваме икономика с хиперниските доходи и мизерията. Увеличението на минималната работна заплата ще раздвижи икономиката. Не мисля да се отказвам от настояването за повишението й, каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4390 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.05.13 | 15:21

9
Бабината ти трънкина на припек! И сега какъв ще го крепите в НС до края на годината? Какви 4 месеца? Не схващаш ли, че това е чиста проба ГЕНОЦИД към това поколение в тая безработица? Ще направи стаж за пенсия на п...кин ден! Или това е целта?

2015.05.13 | 15:21

8
Не са прави хората ,за Лукарски -вярно -гладен е ,ама тоя е много по-гладен !Така ,лекичко и мазничко обяснява ......как ,ще го набута на пенсионера ,че чак .мило да ти стане ! От тоя мазник и от шефа му -чак ми се драйфа ! Нали нямаше ,да е по плана на - Дянков ? Дават на пенсионерите 1,9 % увеличение ,замразяват заплатите и от 2016 -по 20 лв увеличение на мин.заплата ! Спрете с подигравките към народа ! Оставете ги,за свещи !

2015.05.13 | 15:20

7
ЗАЩО САМО НА НАЙ НИСКИТИ ПЕНСИСИИ КОЛЕДНИ ИЛИ НА ВСИЧКИ ИЛИ НА НИКОЙ ЗНАЧИ НИЕ БУДАЛИТЕ РАБОТИМ ВНАСЯМЕ ОСИГУРОВКИ А КОЙТО НЕ РАБОТИ ИЛИ РАБОТИ НО НЕ ВНАСЯ А СИ ГИ ВЗЕМА ПАРИТЕ НА РЪКА ПОЛУЧАВА КОЛЕДНИ ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ

2014.11.28 | 10:11

6
Ще си чакаме катафалката, защото сме некадърни.

2014.11.28 | 10:11

5
TUFLEK! MARIONETKA!

2014.11.28 | 10:10

4
Ееееее здрасти бе Калфин, ти чак сега ли разбра че имаме ниски доходи

2014.11.28 | 05:21

3
АРТИСТ приклеква на гроб...................

2014.11.27 | 20:06

2
20 години управлвяате червени малоумници, какво направихте ВИЕ за доходите? И то когато нямаше криза , какво направихте вие онези златни години бе червен бУклУК? Сега ревете за 4 години ГЕРБ да вдигне всичко, Е НЕ СТАВА!
Скачени съдове

2014.11.27 | 20:06

1
Добро утро , малко ум трябва да се сетиш...............няма ли народа повече пари, както е сега (само за сметки и храна) никакъв друг бизнес освен хранително вкусовия и тв-интернет. Ще направи ли човек бизнес на място, където няма покупателна способност населението ??? Време е тежкарите, които държат по голямата част от парите на България( и трупат пари от лихва в банките,където не е вече безопасно:) да спрат да се страхуват от политически рекет(ако го има оповестете) и да подемът възход на бизнеса с по големи заплати. Световната икономическа криза дойде с това свиване.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини