Велизар Енчев: Решенията в ПФ се налагат авторитарно

  • 26 ноември 2014 13:51

  • 2698
  • 2
Велизар Енчев: Решенията в ПФ се налагат авторитарно
©

Аз от самото начало бях категорично против съюза с Бойко Борисов и сега няма как да искам да продължаваме да подкрепяме кабинета му. Но в същото време не одобрявам и повода за скъсване с ГЕРБ и РБ. Това заяви в интервю за "Преса" депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев.

По думите му настояването на патриотите зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов да бъде отстранен от поста би затвърдило представата за НФСБ като ксенофобска партия. "Образованието и предишните длъжности на Орхан Исмаилов говорят, че той донякъде е подходящ за поста. Единственият му недостатък не е, че е етнически турчин, а че е кадър на ДПС и в момента е представител на друга протурска партия, пряко свързана с Ердоган - НПСД. Но вижте какво противоречие изниква. ПФ се съгласи да управлява заедно с ГЕРБ и с партията, издигнала кандидатурата на Исмаилов, и дадохме своя „златен пръст“, както преди време направи Волен Сидеров за първия кабинет на Борисов. Това е един морален дискомфорт, за който предупредих още от самото начало преди гласуването в НС, но не срещнах никаква подкрепа. Бях абсолютно изолиран. След моето изказване в пленарната зала бях обвинен в грубо нарушаване на партийната дисциплина, а Валентин Касабов отправи към мен груба вербална агресия. Така че, след като дадохме съгласие за участие в кабинета с тази протурска партия, ние неизбежно ще консумираме пасивите от това съвместно управление. Да не забравяме, че още преди изборите Борисов обеща, че ще назначи десетина зам.-министри мюсюлмани, т.е. той спазва своето обещание. Нима Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Красимир Каракачанов са забравили това нещо? Просто Борисов е последователен, докато ПФ не е", заяви депутатът.

Според Енчев за непоследователността на Патриотичния фронт може да има три възможни причини. Първата - политическа неграмотност на ръководството на ПФ. Втората - политическа наивност, зад която се крият добри намерения, но лоши резултати. И третата - много сериозни зависимости във всяко отношение.

Попитан дали съпредседателите на ПФ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Красимир Каракачанов са единни, Енчев заявява: "Г-н Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, ако трябва да бъда обективен, постави в много деликатно положение Красимир Каракачанов и неговата парламентарна група. Защото г-н Симеонов силово наложи на всичките си депутати, без мен, да подпишат едни криминални молби до председателя на НС, т.нар. декларации за лоялност (молби за напускане на НС с подпис на депутатите, но без дата в тях). Подчертавам, наложи ги силово. И също така си позволи през главата на Каракачанов и депутатите от ВМРО да вземе много други решения в пленарната зала, за които те възразиха. Така че, ако има някакво напрежение в парламентарната група, по мои наблюдения то се дължи на ръководителя на НФСБ".

По думите му едва ли ще се стигне до разцепление в ПГ на Патриотичния фронт. В отговор на въпрос дали самият той ще напусне парламентарната група, Енчев казва: "Всичко зависи от развитието на процесите в следващите дни".

Велизар Енчев заявява, че решенията в ПФ се взимат се еднолично и авторитарно от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Аз научавам от медиите за тях. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Валентин Касабов трябва да си посипят главите с пепел за досегашната позиция, да се извиняват на избирателите за грешния политически ход, който предприеха (за подкрепата на кабинета „Борисов“) и лично на мен за това, което си позволиха в парламентарната група и в медиите. Политическите пасиви вече са консумирани с тази подкрепа. Така че със следващите си действия ПФ трябва да изтрие петното, което сам си лепна. Трудна задача, казва още депутатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.29 | 12:40

2
A TI SI POREDNIA KUPEN OT DPS BALGARIN
старшината

2014.11.28 | 11:20

1
И ТЕЗИ ПИШМАН ПАТРИОТИ ВЪРВЯТ ПО ПЪТЯ НА НДСВ . НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА МОГА ДА ИЗЛЪЖАТ НИКОГО ..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини