Василева: Ще загубим средства по ОП "Околна среда"

  • 16 ноември 2014 12:42

  • 1640
  • 0
Василева: Ще загубим средства по ОП "Околна среда"
© Булфото

Със сигурност ще има загуба на средства по ОП „Околна среда“. Въпросът е доколко тя може да бъде минимизира в оставащото време до края на годината. Необходимо е системата да работи координирано и ефективно. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва пред БНР.

Тя посочи, че приоритет на министерството и екипа й в следващия месец и половина е максимално бързо разплащане към общините и бенефициентите.

"Иска ми се процентът на усвояемост да е максимален. Оперативна програма „Околна среда“ е може би единствената програма, която в най-висока степен изпълнява ангажиментите на държавата ни от гледна точка на европейското ни законодателство, защото целите, които трябва да бъдат постигнати в секторите „Отпадъци“, „Води“ и „Биоразнообразие“, са изключително сериозни и те са свързани с ангажименти на държавата ни. Ангажирани публични власти – и държавата, и общините, а проектите, които се изпълняват, безспорно водят до подобряване на качеството на живот на българските граждани“, заяви още Василева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини