Мартин Димитров: Веселин Вучков трябва да върне тефтерчетата на Златанов

  • 12 ноември 2014 09:57

  • 2651
  • 2
Мартин Димитров: Веселин Вучков трябва да върне тефтерчетата на Златанов
©

Новият вътрешен министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. трябва да върне скандалното тефтерче на Златанов. Това ще бъде знак за промяната и силата на новото правителство, заяви пред TV7 бившият лидер на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

"Нелепо е да изчезват важни документи по ключови дела", посочи Димитров.

За актуализацията на Бюджет 2014, Димитров обясни, че трябва да се оптимизират разходите, за да могат да се стабилизират държавните финанси. "По-добре държавата да излезе на чисто, ще бъде прехвърлен дефицитът от 3 процента, но е важно какво ще се случи следващата година. Ако през 2015-а година успеем да стабилизираме държавните финанси, всичко, което се прави сега, ще си е струвало. Настоявам при изработването на бюджета да заложим известен буфер. Трябва да се заложи малко по-нисък дефицит, за да има някакъв буфер".

Не очаквайте да дойдат инвеститори, ако държавните финанси изглеждат несигурни и пробити, както е тази година. Разходите показват, че не е спазена бюджетната дисциплина от кабинета на Орешарски. Оттук нататък важният въпрос е през 2015-а година държавните финанси да бъдат стабилизиран и то не с цената на данъчни увеличения, увери Димитров.

За Корпоративна търговска банка Димитров посочи, че е възможно държавата да даде заем на Фонда за гарантиране на влоговете, след това Фондът да вземе заем и да върне парите на държавата. "Това е важно, за да се самодисциплинира Фондът. Ако е толкова напечена ситуацията, както се твърди, нека държавата да даде заем на този Фонд. Проверявахме тези дни предишни ликвидации на банки и Фондът е бил изключително непрозрачен. Той трябва да започне да се отчита всеки месец или на тримесечна база какво е направил".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2651 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.12 | 20:13

1
Абе тъпанар да не да го е прибрал в джоба си и ли си сигурен че той го е взел.Глупаците се размножават и най вече тези който работят срещу ГЕРБ.Реформаторите влязоха в съюз с ГЕРБ за да ги закопаят това е истината.

2014.11.12 | 22:15

2
Напълно си прав.Костов унищожи СДС а сега на ред е ГЕРБ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини