Ген. Атанасов: Законът за МВР трябва да бъде променен

  • 10 ноември 2014 14:36

  • 2058
  • 0
Ген. Атанасов: Законът за МВР трябва да бъде променен
©

Законът за МВР трябва да бъде променен поради няколко сериозни принципни въпроса. Мисля, че имаме единомислие тук с нашите коалиционни партньори от ГЕРБ. Трябва да се възстанови конкурсното начало при назначаване и израстване в йерархията на служителите на МВР при заемане на ръководни длъжности.

Това каза депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров в интервю за БНР. "По отношение на разположението на силите и средствата на състава на Министерството трябва много сериозно да се помисли, защото битовата престъпност, която ни залива в малките населени места, може да бъде пресечена само с насищане на униформени служители. От тук нататък има и още сериозни въпроси. Трябва да се извади бившата структура ГДБОП от ДАНС и да намери своето място в криминалната полиция, защото там е естественото й място. Това са належащите неща, които трябва да се свършат", добави той. "В сектор "Сигурност" като цяло има един набор от хора, за които е известно, че са хора, издигнати на ръководни длъжности от сараите, за да обслужват обръчите от фирми. Това нещо трябва да приключи, и то за кратък период от време", беше категоричен ген. Атанасов.

По отношение на проекта за сливане на военното и цивилното разузнаване, той обясни: "Аз ще го предложа първо на колегите от парламентарната група да се запознаят с него и ако имам тяхната подкрепа, ще го внесем тази седмица. Анализът на досегашната дейност на българските разузнавателни служби показва, че в повечето случаи те се дублират, изразходват се излишни средства за постигане на един и същи ефект по два различни канала - това е недопустимо. От друга страна разузнаването трябва да се ръководи от едно и също място, защото на този етап много често това нещо се е случвало. Получава се нездрава конкуренция между двете разузнавателни служби, която трябва да бъде елиминирана. Имаме няколко структури от сектора за сигурност, които нямат законова регламентация. Две от тях са сегашната НРС и Служба "Военна информация" към Министерство на отбраната", завърши ген. Атанасов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини