"Уолстрийт джърнъл": България близо до десноцентристка коалиция

  • 28 октомври 2014 09:38

  • 1663
  • 5
"Уолстрийт джърнъл": България близо до десноцентристка коалиция
© Булфото

Най-голямата партия в новия български парламент заяви, че е готова да работи с другите десноцентристки партии за съставяне  на правителство, което ще се съсредоточи основно върху въпроси от национална значимост, същевременно очаквайки нови предсрочни  избори в рамките на две години, пише "Уолстрийт джърнъл".

"Новоконституираният парламент се събра вчера в София за първото си заседание след предсрочните избори на 5 октомври, изпратили осем партии в парламента, с което той стана най-раздробената политическа сцена в съвременната история на България", посочва вестникът.

"Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че председателят на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е заявил пред депутатите, че е готов да оглави някакъв вид коалиционно правителство с участието на неговата политическа сила, "Реформаторския блок" и "Патриотичния фронт", пише БТА.

Това обединение се смяташе преди и след вота за една от най-реалистичните и практически от всички възможности, посочва  вестникът и отбелязва, че трите партии биха имали мнозинство от 126 места.

"Уолстрийт джърнъл" обръща внимание също така на въпроси според него от ключово значение, пред които ще се изправи новото правителство. Според вестника сред тях са актуализиране на бюджета, въпросът за приходите и разходите, както и този за  "Корпоративна търговска банка". Изданието допълва, че правителството трябва да се заеме и с няколко предизвикващи  проблеми с Европейската комисия области с цел да се възобнови притока на замразено европейско финансиране за България, както и да си сътрудничи с ЕК по въпроса за газопровода "Южен поток".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1663 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.02 | 22:36

5
Предаде ме партията на която вярвах И ВИЕ ОТ ГЕРБ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ,ПОДАРИХТЕ ПОСТА НА Р.Б. УЖАС!!! НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ПО ВЕЧИ

2014.11.02 | 22:30

4
БРАВО БЕ ГЕНЕРАЛЕ ТИ НЕ САМО ИМ КЛЕКНА АМИ ИМ И ЛЕГНА ХЕ ДАВИ Е ЧЕСТИТО Р.КЪНЕВ ПРЕМИЕР.АЗ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУМАМ, ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ

2014.11.02 | 22:19

3
БОРИСОВ НЕСИ ЛИ ТИ ПРЕМИЕР АЗ СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ГЕРБ

2014.11.02 | 22:16

2
Жалко на чело Р.Кънев ГЕРБ Е ИСТОРИЯ

2014.11.02 | 22:16

1
УНИЗИТНО ЗА ГЕРБ,без Борисов партията е обречена

Добави коментар

Водещи новини