Борисов не иска "Атака" да му "извива ръцете"

  • 20 май 2011 21:22

  • 800
  • 0
Борисов не иска "Атака" да му "извива ръцете"
©

Във всички случаи мога от това, което ми докладваха, повтарям даже не съм гледал репортажите, да кажа следното – абсолютно съм против каквото и да било етническо нетолерантство.

Това заяви пред БНТ премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод инцидента пред джамията в София по време на петъчната молитва.

“Дълбоко в себе си винаги съм вярвал и съм подкрепял правото на всеки човек сам да определя своите религиозни възгледи и много пъти съм заявявал, че всеки български гражданин може сам да определя къде да се моли, дали в църква, дали в джамия, дали в синагога, католически храм или където и да било.

Винаги съм давал пример за такава етническа толерантност като съм подпомагал църкви, манастири, джамията в Стара Загора и навсякъде, където са имали нужда”, коментира Борисов.

“От това, което чух мога да кажа, че вярно винаги, всяка партия се нуждае от подкрепа в парламента, от стабилно мнозинство, за да може да върши всички тези реформи и винаги съм благодарил на „Атака” и на останалите депутати, че са ни подкрепяли в парламента. Но трябва да кажа, че, ако нещо ми е по-скъпо от стабилността, то това е толерантността между хората, спокойствието, мира и те нямат цена.

Не искам по никакъв начин да се спекулира и да се извиват ръцете ни, че мнозинството в парламента ни е толкова важно, че ние можем да търпим или да преглъщаме подобни действия”, заяви премиерът.

Последвайте канала на

800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини