Московски: Откраднати са над 1000 вагона от БДЖ

  • 04 октомври 2011 07:47

  • 2168
  • 1
Московски: Откраднати са над 1000 вагона от БДЖ
©

Оптимизацията трябва да обхване абсолютно целия сектор в БДЖ, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Трябва да има освобождаване на БДЖ от всички сектори, които носят загуби на дружеството, поясни министърът.

Московски уточни, че няма отказ от Световната банка за заема на БДЖ, тъй като гаранциите за него идват от държавата. Той добави, че министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи иска дружеството да има възможности да се покрива този заем, за да не го изплаща после държавата.

„Товарни превози също са на загуба“, съобщи Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Според него БДЖ не струва повече от 800 млн. лв. „ След като са взети заеми на такава стойност явно са обезпечени с такава номинална стойност“.

„БДЖ съществува благодарение на държавната субсидия. Тя покрива разходите на пенсионери, войници, социално слаби хора, деца“, каза транспортният министър.

„ 20 години дружеството се използвало за абсолютно всякакви цели, включително и политически“, категоричен бе Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

"Има данни за липса над 1000 вагона от БДЖ през последните 5 - 6 години", заяви още министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mitko

2011.10.05 | 00:03

1
Еее, г-н Московски,,,? Чухте ли какво каза г-н Владимиров???? Не се знаело кой открадна 1000 те вагона. ? Знае се и още как! Та то цял свят знае.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини