Касим Дал, Румен Петков и Тотю Младенов изпаднаха от парламента

  • 08 октомври 2014 06:10

  • 7460
  • 3
Касим Дал, Румен Петков и Тотю Младенов изпаднаха от парламента
©

Касим Дал губи мястото си на депутат от Реформаторския блок, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в няма да е народен представител от АБВ в Шумен, бившата министърка на младежта и спорта Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта не влиза като втора от ДПС в Пазарджик, съобщава „Труд“.

Тези неприятни за партиите изненади поднесе последното преразпределяне на мандатите вчера, след като бе сметнато къде отиват остатъците по метода Хеър - Ниймайер.

Мястото на професорката по синтаксис Георгиева се завъртя и отиде при БСП в Пазарджик. Тя бе водач и в София, но в трите столични МИР-а, както и в областта ДПС не вкарва депутат. Така бившият областен управител Емил Иванов също остава извън парламента. Освен в софийските райони ДПС не взема мандат само в Перник.

Бившият колега на Георгиева - финансовият министър (тогава от квотата на БСП) Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, обаче влиза като водач в Монтана, след като преразпределението добави място за ДПС там за сметка на 2-и депутат от ГЕРБ.

Също в последния момент за 43-ото НС се класира Деница Гаджева, водач на "Атака" в софийския 23-и МИР, където пък Патриотичният фронт остава с 1 представител. Сигурен е и мандатът на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа като водач във Варна и София. И друга двойка на семейни начала продължава съвместната си работа в парламента - Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен от БСП. Жената до лидера на ББЦ Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва обаче - Мария Календерска, не стана депутат нито от София, нито от Благоевград.

При ГЕРБ изненадата дойде от Враца - вторият Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко се измества от спечелилия 15,28% преференциален вот Красен Кръстев, зам.-шеф на районната здравна каса и общински съветник в Бяла Слатина.

БСП твърдо остава с 39-членна парламентарна група - с депутат повече от ДПС. Не вкарва обаче дори водачите си в Силистра - Антон Кутев, и в Търговище - Явор Куюмджиев (където "Атака" взе втори мандат), Разград и Кърджали. В Пловдив изпадна Захари Георгиев за сметка на ексректора на УНСС Борислав Борисов от АБВ. Въпреки силната си кампания Весела Лечева, станала от последна 2-а във Велико Търново, също не става депутат, защото и там червените останаха с един мандат. Другият отиде при "Атака". Скромният "рекорд" на БСП на този вот са трима депутати от една листа - в 23-и софийски МИР.

При АБВ превъртането вкарва ген. Михо Михов от Бургас, след като партията остана без мандат в Ямбол. Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в губи мястото в Шумен - мандатът отиде при ГЕРБ. АБВ не успя да вкара и знаковата Николина Чакърдъкова в Благоевград.

Най-изненадани се оказаха вчера от Реформаторския блок заради отпадането на Касим Дал. Във Варна, където той влизаше като 2-и след Радан Кънев, два мандата получи Патриотичният фронт. Иначе РБ записват цели четирима от 23-и МИР в София, но нямат човек в други 14 района.

Окончателното разпределение ще стане ясно, след като ЦИК приключи повторното въвеждане на данните от секционните протоколи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7460 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.10.08 | 20:35

3
Всичките да вървят по дяволите,файда никаква
Тагара

2014.10.08 | 19:42

2
Мъчно ми е за трол-инструктора Кутев,какво ще се прави от тук нататък без него не знам!Вай,вай!!!
duduk da duhat

2014.10.08 | 19:41

1
vsichkite da duhat sopata i toyagata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини