Коалиция "Десните" възроди синята идея (видео)

  • 06 август 2014 12:56

  • 3871
  • 4
Коалиция "Десните" възроди синята идея (видео)
©

Нова дясна коалиция - "Десните", се учредява днес. В нея влизат "Синьо единство", Единната народна партия (ЕНП) на Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, и Българският демократически форум - наследник на Съюза на българските национални легиони, каза д-р Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен на пресконференция. Той е бивш министър на здравеопазването (1999- 2001) в правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

България се намира в поредната си криза и ние не можем да останем безучастни. Опитваме се да дадем алтернатива, с която да покажем, че "политика" не е мръсна дума. Ние ще предложим една устойчивост в поведението ни. Смятаме, че политиката е професионално занимание. В България много хора се наричат "политици", но зад действията им не виждаме нищо политическо. Политиката е душата на държавата. Недопустимо е хора, които не се занимават с политика да влизат в нея, заяви Семерджиев.

Непрофесионално в политически партии да работят без ценностна платформа. Тя показва на гражданите стабилност, а не промяна на позициите си през три дни. Ние искаме да бъдем максимално почтени, морални и открити за избирателя. Професионалният подход налага да се представи и политическа платформа. Ние смятаме, че в политиката е възможна почтеността и ще го докажем. Готови сме да изпълним дадените обещания, увери Семерджиев.

Имаме национална кауза, национални интереси, имаме дефиниция, че националния интерес стои пред нас. Това заяви Жаклин Толева от Българския демократически форум. Тя изтъкна, че ще отстояват интересите на България. Ние сме обединени, водени от идеята за бъдещето.

Христо Панчугов, председател на "Синьо единство". Поставяме началото на дясното обединение, което трябваше да се случи преди година и половина. То има една много ясна характеристика и това е нашата идентичност. Това във време, в което е правило да си популист или да изразяваш чужди интереси да имаш смелостта да застанеш пред своята идентичност в нихилистично общество е предизвикателство за нас. Не може на българските избиратели да избират между две злини. Искаме българските десни хора да избират със самочувствие и да имат право на избор. Ние нямаме желание да се договаряме или да премълчаваме истините в името на това някой да не се разсърди. Има огромно очакване от хората. Днес ние поставяме началото на разговор за политика и сме сигурни, че ще получим подкрепа.

Днес ние сме се събрали тук не само като политически партии, а като представители на европейските ценности. За нас манталитета, който виждаме в последните години говори, че БСП, ДПС, ГЕРБ действат еднакво. Това каза Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, ЕНП. Те са популисти и са ръководени от личните им интереси. Капон беше категорична, че коалиция с партиите, управлявали страната през последните години няма да се прави. По този начин отрязаха пътя за преговори с ГЕРБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3871 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FM

2016.04.27 | 14:29

4
Партийте в България са като 10- десетте ръце на Буда, една лява и останалите девет, десни. Но операцията на партийте била неуспешна, немогли да ги изкарат от гъзът му.
БУТАЧА

2016.04.27 | 14:29

3
АМАН ОТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ КУPBИ,САМО ГЕОРГИ ЖЕКОВ!

2016.04.27 | 14:28

2
Браво, днеска е откриването, на новата коалиция ДЕСНИТЕ, а закриването ще бъде на 6ти октомври.

2016.04.27 | 14:28

1
Нов бардак със стари мастии-айде стига!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини