Служебният министър Мартин Иванов: Културата не е брошка за празниците

  • 06 август 2014 12:03

  • 2242
  • 0
Служебният министър Мартин Иванов: Културата не е брошка за празниците
©

Министърът на културата в служебното правителство Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история покани творческите и гражданските организации в културата на разговори за проблемите в духовната сфера чрез журналистите, присъстващи на церемонията по приемането на поста от досегашния  министър Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, днес в министерството.

"Ще влагам сърцето си във всеки един ден, в който съм в Министерството на културата", каза Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история. Той се ангажира да продължи всички положителни неща, които са постигнати от предишния екип.

"Има и доста неща, които ме притесняват, но по принцип не хвърлям вина на предшествениците си. Ще коментирам конкретно  проблемите, след като се запозная подробно, на специална пресконференция", каза министърът.

Той отбеляза, че ще следва философията на максимална откритост и прозрачност в управлението, както когато е бил председател на Държавната агенция "Архиви".

"Няма да бъде лесно, особено като не беше актуализиран бюджетът, но мисля, че можем да осигурим стабилност в работата  на администрацията", посочи министър Иванов. Той каза, че не споделя позицията, че няма място за култура в  трудни времена.

"И двамата с министър Стоянович като историци знаем, че и в много по-тежки времена българската култура е процъфтявала. Културата не е брошка за празниците, която после да захвърлиш и да забравиш, но едва ли мисленето ще се промени за следващите два месеца - необходими са традиция, общи усилия", каза Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история.

Министърът призова журналистите да пишат повече за култура и тематичните тв блокове да не са посреднощ, а в по-гледаемо  време. Иванов припомни, че страната ни се представя най-добре пред света именно с културата, с това, което създава хората на духа с ръцете, ума и сърцето си.

Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история получи от Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, преписа на Манасиевата хроника, която по традиция си предават министрите на културата.

"Предадох на министър Иванов и папка с успехите и нерешените проблеми за изминалите година и два месеца. Както е известно,  нищо не започва и не свърша с нас - брънка сме от общо усилие, затова пожелавам успех на новия екип в справянето с предстоящите задачи", каза Стоянович. По думите му мандатът е бил донякъде успешен, но не и във финансовата част, за съжаление. Остават проблеми за решаване, но оценката дали е било успешно предишното управление може да даде само историята, посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини