Ето визитките на министрите от служебния кабинет

  • 05 август 2014 07:14

  • 9727
  • 11
Ето визитките на министрите от служебния кабинет
©

Точно в 11 часа министрите, начело с премиера проф. Георги Близнашки, ще се подредят в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Служебното правителство ще започне работа с ревизия във всеки един сектор и преизчисление на средствата, с които разполага, пише "Стандарт".

Припомняме ви, че е възможно Плевнелиев да промени състава на служебния кабинет  в последния момент.

Премиер
Проф. Георги Близнашки

Професор Георги Близнашки ще ръководи втория служебен кабинет, съставен от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Юристът е роден на 4 октомври 1956 г. в ботевградското село Скравена. Бившият член на БСП бе сред инициаторите на подписката в подкрепа на предложения от държавния глава изборен референдум. Ако питането се бе осъществило, народът трябваше да се обяви "за" или "против" задължителното гласуване, електронния и мажоритарния вот.

Вицепремиер,
министър на икономиката и енергетиката
Екатерина Захариева

Вицепремиерът, който ще наблюдава всички икономически и финансови министерства и ще ръководи икономическото ведомство, е началникът на кабинета на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Дамата също е юрист и заемаше поста и в първия служебен кабинет, съставен от държавния глава преди малко повече от година.


Вицепремиер и социален министър
Проф. Йордан Христосков

Бившият шеф на НОИ проф. Йордан Христосков, който управлява института от 2000 до 2007 г., е специалист по макроикономика и научен сътрудник към БАН, ще поеме социалното ведомство и ще бъде вторият вицепремиер в новия служебен кабинет. Роденият на 20 октомври 1951 г. е ръководил в служебния кабинет на Ренета Инджова.

Финансов министър
Румен Порожанов

Бившият шеф на Държавен фонд "Земеделие" ще оглави финансовото ведомство и ще има задача да се справи с разпределението на бюджета, който парламентът в последния си ден отказа да актуализира. Така роденият на 17 август 1964 г. Порожанов ще трябва да се справи с близо милиардната дупка в бюджета, както и да потуши протестите на редица браншове като строителите и на общините.

Вътрешен министър
Йордан Бакалов

Депутатът от няколко парламента от СДС и Синята коалиция ще поеме силовото ведомство.
Роденият на 1 септември 1960 г. в Асеновград е експерт по национална сигурност.
Само преди година Бакалов обяви, че се оттегля от политическия живот. По образование е инженер-металург.

Министър по еврофондовете
Илияна Цанова

Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за ще има една от най-тежките задачи - да убеди Брюксел, че трябва да размрази еврофондовете за екология и регионално развитие. Цанова заемаше поста и в първия служебен кабинет, съставен от президента преди година. Тогава тя получи разрешение да напусне временно постоянния си пост като представител на ЕБВР.

Министър на транспорта
Николина Ангелкова

Николина Ангелкова, която е по-известна с моминската си фамилия Николова, ще оглави транспорта.
Младата майка е съветник на президента по европейско регионално сътрудничество. Беше част от УС на пътната агенция и регионален зам.-министър. Родената на 30 ноември дама е възпитаник на Harvard Business School - Бостън, САЩ, и магистър по право от УНСС.

Външен министър
Даниел Митов

Роденият на 4 декември 1977 г. политолог ще поеме външната ни политика. От 2010 г. до 2012 г. работи в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на програмата за политическите партии. Скоро след завръщането си у нас е преназначен в Брюксел. Оглавявал е и фондация "Демокрация", бил е член на ДСБ и на партията на Кунева Движение "България на гражданите".

Министър на правосъдието
Христо Иванов

Правосъдната система ще се ръководи от досегашния програмен директор на Български институт за правни инициативи Христо Иванов. Адвокат е и консултант на проекти в сферата на върховенството на закона. От 1997 до 2002 г. е експерт в Правната инициатива за Централна и Източна Европа Амери-канската асоциация на юристите.

Министър на земеделието
проф. Иван Станков

Познато лице от първия служебен кабинет, съставен от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, е проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин. Роденият през 1948 г. зооинженер е ректор на Тракийския университет в Стара Загора от 2008 г. насам.
Освен че е автор на редица трудове, има и реална дългогодишна практика в аграрния сектор.

Министър на отбраната
Велизар Шаламанов

Член на МЕНСА ще е новият министър на отбраната. Той вече е бил на управленски пост във ведомството като част от кабинета на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, в който е зам.-министър. През 2009 г. е назначен за директор в ключова агенция на НАТО. Става въпрос за службата, която подготвя научни разработки и организира търгове за снабдяване с нови оръжия, разузнавателни и командни системи.

Министър на образованието
доц. Румяна Коларова

Секретарят на президента за връзките с гражданското общество Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски ще е новият образователен министър. Родената на 10 юни дама е доцент по сравнителна политология, ръководител на катедра "Политология" и директор на магистърска програма "Европейска интеграция" в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирала е в Лондон, Флоренция и в Ню Йорк.

Здравен министър
д-р Мирослав Ненков

Д-р Мирослав Ненков е най-вероятният нов здравен министър. Той е анестезиолог във ВМА и координатор по донорство. По времето на първия служебен кабинет на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното д-р Ненков беше зам.-министър на здравеопазването. Тогава здравен министър беше проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г., който сега оглавява ВМА.

Министър на околната среща и водите
Светлана Жекова

Светлана Жекова е работила като експерт от отдел "Евроинтеграция" в МОСВ и е заемала поста съветник по околна среда в Постоянното представителство на Република България към ЕС.
Основната й задача ще е да убеди Брюксел, че средствата по програмата могат и трябва да бъдат размразени.

Министър по изборите
Димитър Димитров

Министър без портфейл с основната задача да подготви изборите ще е социологът и политолог Димитър Димитров. Преподавател е в СУ "Св. Климент Охридски" по избори и избирателни системи, така че познава материята из основи. Специализирал е политическа система на САЩ в Американския университет във Вашингтон. Член е и на Българската политологическа асоциация.

Регионален министър
Йорданка Чобанова

Съветникът на президента по европейските въпроси Йорданка Чобанова ще е новият регионален министър. Родената на 30 юли дама е завършила финанси във Варна и магистратура по политически науки в Будапеща. Защитава докторска дисертация в Европейски Университетски институт, Флоренция, Италия. От 2008 до 2012 г. е представител на МРРБ в Постоянното ни представителство в Брюксел.

Министър на спорта
Евгения Раданова

Бившата състезателка по шорттрек Евгения Раданова ще ръководи Министерството на физическото възпитание и спорта. Тя е единственият роден спортист, записал участие на зимна и лятна олимпиада (шорттрек и колоездене). Има и три медала от олимпиади - два сребърни и един бронзов, и е световна шампионка.

Министър на културата
Явор Гърдев

Роденият на 23 февруари 1972 г. режисьор Явор Гърдев ще е новият министър на културата. Освен магистър по специалността режисура за драматичен театър в класа на Иван Добчев в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" в София, Гърдев е и магистър по философия от СУ "Св. Климент Охридски". Освен че е поставял десетки театрални пиеси, е режисирал и филма "Дзифт".

Последвайте канала на

Десислава Станева
9727 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2014.08.06 | 10:17

6
С стари КУРВИ нов бардак
onq s konq

2014.08.06 | 01:22

4
Ако пък "съвсем случайно" искате хора от атака да бъдат иэбрани,но се притеснявате да го предложите-НАПРАВЕТЕ ГО СМЕЛО,но първо трябва да убедите обществеността че това са "чисто нови ку.ви",което хич няма да е лесно,да не кажа невъэможно:)И не прекалявайте с раэвера на камъните,щото просто ще ви се скъсат джобовете-беэплатен практически съвет!

2014.08.06 | 01:22

3
TI SI DOLNA KURVA I GO LAPASH NA KONQ
ДО 1

2014.08.05 | 18:42

1
И ТО КАКВИ ,БРАТ НО С КАМЪНИ СМЕ СЕ ЗАРАСИЛИ- ШОУТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ НОРМАЛНИТЕ
onq s konq

2014.08.06 | 05:15

5
Като не сте доволни от иэбора що не предложите ваши иэбраници?
AJ4A

2014.08.06 | 13:03

9
гордееш ли се, че начело на държавата ще застане комунист, при това един от авторите на комунистическата конституция от 1991 г.????
AJ4A

2014.08.06 | 13:03

8
На кого да ги предложим бе кретен - на другаря Путин ли????

2014.08.06 | 00:38

2
to da gi predlojim lesno ama koi shte ni obarne vnimanie...
AJ4A

2014.08.07 | 00:32

11
ЕС, отвори очи и виж най-после, че в България все още на власт са ........... слугите на Кремъл!!!! НИКАКВИ ЕВРОФОНДОВЕ В РЪЦЕТЕ НА ПОДОБНИ ПОЛИТИЦИ!!!!
do onq s konq

2014.08.06 | 12:03

7
kur za bsp

2014.08.07 | 00:32

10
ВИЗИТКАТА НА КАБИНЕТА КОМУНИСТ, КОМУНИСТ И ПАК КОМУНИСТ НА ДВА РЕДА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини