Плевнелиев обявява служебното правителство

  • 05 август 2014 06:25

  • 4652
  • 11
Плевнелиев обявява служебното правителство
© Булфото

Днес в в Гербовата зала на „Дондуков“2  в 11.00 ч. президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще представи структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.

Президентът на няколко пъти коментира част от приоритетите на кабинета: По думите му, България има нужда от промяна в подхода в енергетиката, в дългосрочното планиране и други сектори, които не търпят отлагане. Служебното правителство ще подготви реформите в тях, имаме нужда да се обърнем към Европейската комисия - да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускорим в последните месеци европейските фондове, каза още държавният глава.

До последния момент продължиха рокадите на имена и постове в служебния кабинет, въпреки че преди дни екипът бе събран от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на импровизирано заседание.

Най-обсъжданото име за служебен премиер е това на проф. Георги Близнашки. Абсолютно сигурно е, че ще има трима вицепремиери, както и че икономиката и енергетиката няма да са отделни министерства. Служебното правителство трябва да повтаря като структура сегашното, защото тя е одобрена от Народното събрание. Няма проблем за добавяне на министри без портфейл, какъвто ще е Димитър Димитров - за изборите, пише "24 часа".

 Вицепремиери ще са Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която поема и икономическото министерство, Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, който ще е и правосъден министър, и социалният Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл. Но все още не била затворена възможността Захариева да е министър-председател. Сигурен бе и бившият син депутат Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен за вътрешен министър.

Част от утвърдените вече служебни министри дори са провели срещи със сегашните, за да се запознаят в какво състояние са ведомствата.

До късно снощи за финансов министър освен бившия шеф на фонд “Земеделие”, а преди това шеф на кабинета на Дянков - Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, се обсъждаше и шефката на АДФИ при управлението на ГЕРБ Теменужка Попова. И двамата експерти бяха близки до финансовия министър в кабинета “Борисов” Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. При последното завъртане като вариант за стола пак се спрягаше и финансистката от ЕБВР Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за. Тя е твърд участник в служебния кабинет с “плаващ” ресор - предложен ѝ е постът вицепремиер по еврофондовете, стига въпросителните около финансовия министър се решат без участие на Цанова. Тогава правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския няма да е и вицепремиер. Порожанов и Попова трябвало да дадат отговори рано тази сутрин

До последно снощи се уточняваха още постове на хора, принципно съгласни и одобрени за служебния кабинет. Съветничката на президента Николина Николова например е вариант както за транспортен, така и за регионален министър, а секретарят на държавния глава Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 се обсъждаше за регионален или икономически в зависимост от това кой е премиер - Георги Близнашки или Захариева.

Плевнелиев се отказал от кандидатурата на Евдокия Манева за екоминистър, за да не предизвика зелени протести. Варианти останали отново Николина Николова или зам.-кметицата на Бургас Атанаска Николова. Така транспортът, за който първоначално била оглеждана Николина Николова, ще се поеме от бившият маркетинг директор от “Близу” Васил Щонов.

Служебното правителство няма да тегли нови заеми. Вносителите на предложението от ГЕРБ си го оттеглиха и точката изобщо не влезе в дневния ред на последното заседание на парламента.




 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4652 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
AJ4A

2014.08.06 | 13:22

10
Другарю Плевнелиев, с комунисти начело на държавата ли ще ни водите към ЕС и НАТО???? Свършиха ли кадърните и образовани НЕкомунисти или затова Ви направиха Президент - за да пазите властта в ръцете на слугите на Кремъл????
Кака Пепка

2014.08.05 | 11:00

2
Чудесно!
AJ4A

2014.08.06 | 13:23

11
Европа, отворете си очите и вижте най-после, че тук всички управляващи са все КОМУНИСТИ, КОМСОМОЛЦИ И прочие Кремълски подлоги!!!

2014.08.05 | 11:10

4
комунитите са само в БСП ДПС и АТАКА!
vvv

2014.08.05 | 11:10

5
мистър биин едно към едно.

2014.08.05 | 11:10

6
Един предизвестен край на правителство и парламент, една коалиция без коалиционно споразумение и една подкрепа от шайка бандити национални предатели, които уж са против правителството. Първият партньор казал нещо, вторият и премиерът не знаели, вторият пратньор казал нещо първият и премиерът не знаели, премиерът се отказва от южен поток, партньорите не знаели!!! А шайката бандите си живеят като царе. От такива неща е произлязла поговорката „манджа с грозде”.

2014.08.05 | 11:11

7
ГОЛЯМА РЕКЛАМА МУ УДАРИХА НА БЛИЗНАШКИ ЧЕРВЕНИТЕ САЙТОВЕ

2014.08.06 | 13:22

9
Hajde narode na ulicata dokato e wreme !

2014.08.05 | 11:00

1
Проф. Близашки е много спряган и обсъждан.

2014.08.05 | 11:01

3
Studentiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.Orlow most.................................................Kade steeeeeeeeeeeeeeeee

2014.08.05 | 12:14

8
Фотоволтаична лобистка офшорна проститутка ! КУРВА НА БОКО !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини