Подуправителят на БНБ Калин Христов на среща с Плевнелиев

  • 31 юли 2014 14:59

  • 3957
  • 4
Подуправителят на БНБ Калин Христов на среща с Плевнелиев
© Булфото

Подуправителят на БНБ Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов се появи днес около обяд в президентството. Той не пожела да каже по какви дела е там.

Неговото име обаче е едно от най-спряганите както за служебен министър-председател, така и за служебен финансов министър.

По неофициална информация на Нова телевизия първото заседание на служебния кабинет може да е още днес. Предполага се, че президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще събере за консултации бъдещите министри, чиито имена ще бъдат официално обявени на 5 август.

Засега обаче това е само слух, който не е потвърден от президентската институция.

Друга неофициална информация пък казва, че съставът на служебния кабинет все още не е готов.

В общественото пространство обаче се завъртяха някои имена за служебния кабинет.

Освен Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов, за служебен министър-председател е спряган и професорът по Конституционно право Георги Близнашки. Той признава, че с него са водени разговори и е дал принципното си съгласие.

Бившият депутат от СДС Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен е спряган за служебен вътрешен министър.

При икономиката и финансите нещата са малко по-объркани. Там се въртят имената на Красимир Ангарски, Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и Мартин Заимов.

Бившият шеф на НОИ Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл е спряган за социален министър.

Бившият шеф на Фонд „Земеделие" Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в се очаква да поеме Земеделското министерство.

Евгени Каракановски е едно от новите имена, които се появяват за министър на транспорта. Той е бивш кадър на един от мобилните оператори и няма политическа кариера.

За външен министър също се спряга ново име - Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, от ДСБ.

Евдокия Манева се очаква да стане служебен министър по екологията.

С всички тези хора са водени разговори, но няма окончателен отговор дали ще заемат съответните постове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3957 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.07.31 | 21:05

4
ЗАЩО ПАК ПРОПУСКАТЕ СОЛОМОНЧО, ДА НЕ ГО Е СРАМ НЕЩО ТОЗИ СИН НА ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД?

2014.07.31 | 21:05

3
Nqma hlqb, q6te bnb.

2014.07.31 | 21:05

2
Няма хляб, яжте бсп!

2014.07.31 | 19:33

1
Няма да е Трайчо

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини