КЗЛД: Не делим партиите на малки и големи (видео)

  • 31 юли 2014 11:25

  • 2439
  • 3
КЗЛД: Не делим партиите на малки и големи (видео)
©

Комисията не дели партиите на малки и големи, нито на парламентарни или непарламентарни. Всички ще бъдат наказани и глобени по еднакъв начин, след приключване на административните проверки.

Това казаха от Комисията за защита на личните данни на специална пресконференция. От Комисията коментираха скандала с личните данни използвани от политическите партии на последните евроизбори. Получили сме около 1500 жалби на граждани и решихме, че от тях годни за разглеждане са малко над 400. Групирахме ги по политически партии. На база на констатациите отправяме следните препоръки към политическите субекти: Партиите са администратори и трябва да въведат точни и ясни правила за съхранение на личните данни. Към момента само 4-5 партии отговарят на тази препоръка на комисията, казаха още от там.

На своята електронна страница подробно информираме гражданите как да се грижат за сигурността на личните си данни. Апелираме ги да бъдат много внимателни. Препоръката ни към ЦИК е да изисква от партиите актуално състояние на регистрацията на партиите, като администратор на събиране на лични данни, разкриха от комисията.

От ЦИК заявиха, че те са били първите, които са отворили темата за проблемите с личните данни. Ние сме отворили широко вратите си за граждани, които са пострадали от злоупотреби с личните им данни. Не смятаме, че вашите препоръки към нас са толкова належащи. Ние искаме да разберем, защо сте разгледали малко над 400 жалби и по какъв принцип не сте разгледали другите жалби. Можеше да си останете само с благодарностите към нас, ядосаха се от ЦИК.

Комисията се извинява, ако сме обидили представителите на ЦИК. Ние сме тук като държавни институции. Жалбите имат образец, по който се попълват. Не сме разгледали тези жалби, които не са попълнени правилно. Тук няма никаква субективна преценка. Комисията съществува от 12 години и винаги сме подхождали по този начин, отговориха членовете на Комисията за защита на личните данни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2439 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Otvorko

2014.07.31 | 16:13

1
Е Караджа кажи си, какви поръчки изпълняваш?
Стоян

2014.07.31 | 16:13

2
Е, как какви - политически, червени, кърваво червени!
Дени

2014.08.01 | 16:15

3
Зависи какви опорни точки са му написали Деница, Моника, че може и Мая пчеличката.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини