Румен Христов: СДС е против Музея на социалистическото изкуство

  • 20 септември 2011 14:16

  • 982
  • 2
Румен Христов: СДС е против Музея на социалистическото изкуство
©

Ако знаехме, че ГЕРБ ще откриват Музей на социалистическото изкуство, най-вероятно нямаше да гласуваме за приемането им в
Европейската народна партия /ЕНП/, защото смятаме, че връщането ни към миналото е голяма грешка.

Това каза заместник-председателят на СДС и кандидат за президент Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в. На пресконференция той представи декларация, приета от ръководството на СДС по повод на откриването вчера на Музей на социалистическото изкуство.

Ставаме свидетели на поредния опит от централно написване на историята, който отива отвъд реабилитацията на комунистическия режим, с който вече свикнахме, се посочва в документа. Според сините това е опит на ГЕРБ и на правителството да кажат на всички какво е социализъм, комунизъм и какво е изкуство.

Музеят е не просто нова сграда, чиято лента управляващите да прережат предизборно, той е експозиция, дух, проблематика, посочват в декларацията от СДС. Те питат управляващите от ГЕРБ как са избрани творбите, изложени в експозицията, кой е дефинирал тези експонати като изкуство и на база на какви критерии, защо никой не говори за конкурс за концепция и управление на този музей.

СДС предлага изграждане на истински музей на тоталитаризма, който да "напомня за всички страни на този режим и да почете паметта провалените човешки съдби".

В отговор на репортерски въпрос кандидатът за президент Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в каза, че не водят преговори с ДПС. Държавният глава е президент на всички български граждани без изключение каква е тяхната етническа или религиозна принадлежност, така че демонизирането или сатанизирането на една партия от кандидата за президент и вицепрезидент е нещо недопустимо, допълни Христов.

Последвайте канала на

БТА
982 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
скрябин

2011.09.25 | 15:19

2
22 г на тия сините наричащи се сдс не им стигна акъла че историята е такава каквато е била че събарянето на паметници от миналото е отмъщение и глупаво безсилие Паметника е безмълвен той не яде не пие защо трябва да се руши Света помни херострат ще помни и евгени бакърджиев евгени мавзолея
ММ-7

2011.09.20 | 17:43

1
Много глупав коментар от страна на този Румен Христов. Този музей на социалистическото изкуство няма нищо общо с реабилитацията на комунистическия режим - това са вече изтъркани и стари приказки-а истината е едно това е един паметен знак от нашата история,която никой не може да фалшифицира.......

Добави коментар

Водещи новини