Георги Първанов: При Царя и Станишев постигнахме най - много

  • 17 септември 2011 19:56

  • 5441
  • 39
Георги Първанов: При Царя и Станишев постигнахме най - много
©

През последните две години забелязваме напрежение между институциите. Това заяви президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в във Велико Търново. Държавният глава представи книгата си „Отчетът на президента” в залата на Учредителното събрание в Историческия музей. По думите на президента - през първите осем години от мандата, когато управляваха правителствата на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на отношенията между институциите са били работещи, имало е консолидирани взаимоотношения. Това е най-успешният период в новата история на България. Няма по-стабилен икономически период, предприети са важни социални мерки. В последните две години забелязваме напрежение между институциите, каза Първанов.

Пред присъстващите Първанов засегна случая с разпространената стенограма от срещата със Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Държавният глава коментира енергийните и газови проекти, „Големият шлем”, майчинството и други теми, по които президентската институция е имала активна позиция.

Президентската институция може да има ефективна, реална роля за постигане на националните цели, каза Първанов по отношение на външната политика.

Последвайте канала на

Novini.bg
5441 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар

2011.09.20 | 23:36

8
Мърша комунистическа.Дано те разпори някой ранен глиган.

2013.11.21 | 12:13

39
дано те разпори тебе
Човека от коментар No.8

2013.11.21 | 12:11

37
Да, прав бях. "Долен комунист", "неспособен да мисли", "всички знаят", "мога да оборя" (ама не го правиш???)... Просто сами показвате колко сте ограничени. Аз нямам нужда да "разучавам" какво е било при Костов, при Луканов, при Живков (макар че изрично казах - всички правителства СЛЕД '89), защото, за разлика от вас, аз съм живял и работил по времето, когато всички те се изредиха да управляват. Знам какво е било при тях, знам какво беше при царя, знам какво беше при Станишев, виждам и какво е и сега. Падна Живков и от една европейска страна със среден стандарт на живот се превърнахме в бананова република. Сега интересно какво искате - за 2,3,4 години доходите да се увеличат ~10 пъти ли? Е няма как да стане. Колкото и да отричате, при царя и Станишев имаше икономическо развитие. Поразровете се малко в Евростат и вижте някои основни показатели (като БВП от глава на населението, средна работна заплата, заетост) как се развиват през годините. А и не е нужно да се гледа само там - всеки, които е изкарвал сам прехраната си през '90-те и продължава да работи сега сам може да се убеди по собствените си спомени. Някой спомена Костов как въпреки негативите си ни бил спасил - да, спаси ни. Спаси ни от печеливши предприятия като Балкантурист, като БГА "Балкан" и пр. и пр., които продаде...не, които ПОДАРИ, за да бъдат унищожени. Виждам и Бойко как ни спасява - спасява ни, като едва ли не насила и малкото останали хора да емигрират. Бие се в гърдите как "строи" магистрали. Жалко, че тези магистрали нито той ги е планирал, нито той ги плаща. Е, да, за момента наистина ние ги плащаме, ЕС още не е възстановил парите за строежите, но все пак неговата администрация е необикновено "компетентна" (или обикновено некомпетентна, избора е ваш). Много ми се иска да кажа "Деца, питайте родителите си за това какво е било преди и какво е сега", но за жалост може и да сбъркам. Защото съм сигурен, че една немалка част от вас са зрели хора. Което е още по-зле за вас, че уж като възрастни се държите като разглезени деца. Нормално е човек да отрича, че е сгрешил, да се опитва дори да се самозаблуждава, за да оправдае избора си. Това са нормални подсъзнателни процеси. Но не е нормален този мазохизъм и още повече тази агресивна показност на необразованост, неосведоменост и невъзпитаност и нежелание да се промените.
владо

2013.11.21 | 12:13

38
Абеееее - това човека от No8 ми прилича на женската от транвай No5! Ти име нямаш ли си бе момче, или и ти си анонимните антифашисти;нямаш смелост и с името си да излезеш,а? От цялото експозе става ясно ,че манипулативно си изопачаваш фактите за да "докажеш" тезата , че въобще е нямало нужда да си махаме бай Тошо щот много добре сми си били тогава?! Явно не си живял в тая действителност , или си бил партиен секретар с тлъста заплата и без никакви отговорности,ходещ от безсмислени отчетни конференции с кюфтенца, на същите но следващия път с кебапчета? А ,че режима на бай Тошо остови 10 млд.долара дълг спомняш ли си? А ,че Комун. "умник" Луканов сложи мораториум по същия дълг и тотално затръшна вратата на страната за външния свят сигурно пак си забравил! А какво да кажем за комун. "колос" Виденов - инфлацията скочи 250 пъти ,пенсиите станаха по 4-5 долара, лева стана 3000л/долар;половината банки фалираха и т.н. и т.н.И най- накрай "истинския мъж" гей Сергей - то не бяха кражби, заменки на неплодородни земи за апетитни парчета по Черномориета и зимните курорти, Спряха на 100% европарите заради масови кражби от фирми на БСП и ДПС;а другарчето Николов дето за стари машини открадна 6 млн.лева спомняш ли си? Едва ли си спомняш - комунистите винаги ги хваща Алцхаймера за подобни факти! Когато те крадат- света е прекрасен , но спреш ли им кранчето - почват да реват като на умряло! Толкова сте жалки, дори вече и гнус няма как да предизвикате! ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА ПРОБЛЕМИ - НЯМА ПРОБЛЕМ!
AJ4A

2011.09.20 | 23:36

9
Мислиш се за много умен и образован ли!?!?!? Точно толкова умен и толкова образован си, колкото и явните ти кумири - агент Гоце, СС, другия СС и т.н. Казваш, че сам си се грижел за прехраната си, ама по думите ти съдя, че май пяртията столетница се е грижела да не останеш гладен. Наричаш себе си човек, но в теб няма нищо човешко, щом защитаваш мизерници и родоотстъпници. Искаш факти ли!?!? Няма да ти давам факти, защото ти явно страдаш от Стокхолмския синдром - измъчваните когато заобичат и се привържат към измъчващите ги. В противен случай ......... просто ще докажеш, че си ял хляб благодарение на някоя анти-българска партия. Ненормално ми се вижда човек, който сам се е грижел за прехраната си в държава като България, да хвали глезльовци, които извън политиката и без подкрепата на анти-българските сили щяха да са вече отдавна умрели от глад или отдавна да са били вече осъдени на много години затвор. Гоце щял да остане в политиката, за да вдигнел високо летвата. Ми къде да отиде горкия ........ освен да го назначат за преподавател в някой руски рабфаг!?!? Същото се отнася до недоразумението Сергей Станишев, който стана министър-председател без да има 2 дни трудов стаж и без да има трудова книжка! Не е ли странно, че човек като теб (по твоите думи) защитава мизерници и неграмотници като тия двамата. Сигурно не е никак странно, щом пишеш, че 89 г. паднал режим. Нищо не е падало, а просто едната мракобесническа система бе сменена с друга анти-народна система с нови действащи лица. И точно заради това ми е още по-странно защо говориш за различните правителства през последните 22 години!?!? Сякаш има разлика в целите им и в биографиите на главните действащи лица в тях..... Защо говориш за ББ, ЦЦ, РП и тем подобните сякаш говориш за хора, нямащи нищо общо с комунистическата анти-народна клика!?!? Много си зле или просто си поредната клакьорка, продала душата си за няколко лева повече!!!!

2013.11.21 | 12:10

36
гербаджиите азбуката незнаят а какви пароли задавате или те са само за бсп и нямаше безработица при нас а при герб е ужас и да дават заплатите на хората които строят магистралата че и те няма да гласуват за геееееерб
Тупан Петко

2011.12.10 | 07:27

35
Дали постигнахте незнам, но заботяхте най-много - да, щото никой не ви мътеше водата, а сега Бойко ви спря далаверите и затуй ти се привижда напрежение, нали Мосю Президон?
AJ4A

2011.12.10 | 07:26

34
Истина е, че при т.нар. български цар и при Станишев про-руски настроените анти-българи пропостигнаха най-много - най-много хора успяхте да излъжете и те отидоха пред урните с едничката надежда, че Симеон носи в себе си поне частица от добродетелите на баща си Н.В. Цар Борис ІІІ; най-много излъгахте запада и той прие при себе си една държава, управлявана от комунистическа и про-руска върхушка, целяща с приема си в евро-атлантическите структури не да подобри положението на народа си, а да служи още по-вярно на болшевишката върхушка в Москва; най-много успяхте и в целта си да убиете и последния порив, последната капчица вяра на народа, че има поне мъничко надежда да заживеем наистина като европейци, а не да бъдем насилствено превърнати от червените управници и капиталисти в Китай на Европейския съюз; не на последно място - успяхте и най-много семена на про-руски управници да засадите и сега доволно да потривате ръце, че имате достойни заместници, за които никой и не подозира, че всъщност ТЕ сте ВИЕ! Четете между редовете изказването на Първанов и ако Герб не спечели президентския стол, не се чудете защо това е станало - просто ще се окаже, че от рано, рано се е подготвяла тази загуба, за да може после пак в сегашния стила на Първанов да се оправдават някои лица, че уж заради противостоенето на властите не са успели да направят реформите, които се очакват и искат от тях. За всеки случай ГЕРБ-чето си е подготвило подходящите кандидати - в случай, че им потрябва и спечелят президентските избори - министърката на т.нар. БГ правосъдие (за която открито се говори, че е имала интимни отношения с т.нар. ромски вожд Цветелин Кънчев) и лицето Р.П., което през 1990-1991 г., със 120 щатски долари в джоба си изведнаж става издател на вестник в Благоевград, а малко по-късно, с "благословията" на управляващата по това време тъмно червена комунистическа партия, с диплома от ВМЕИ Ленин (Техническия университет) става виден строител в Германия, изпращайки през фирмата си може би над 400 български строители на работа там.
При царя и Станишев постигнахме най-много кражби и

2011.12.10 | 07:24

33
Президентското семейство на България се обогатило значително с недвижима собственост през последния мандат на Георги Първанов. Разследване за придобитото от фамилията показва, че близките на държавния глава са сключвали апетитни сделки за скъпи имоти, които обаче са изкупени от тях на непостижимо ниски за обикновените българи цени. Впечатление прави, че сделките са извършвани не от самия Президент, а от синовете и съпругата му. Последната придобивка на “президентите” е апартамент с гараж на името на големия син на Първанов. В края на 2009 г. 28 г. тогава Владимир Първанов си купува апартамент за 213.410 м2 и гараж към него от 34.050м2. Впечатляващото по площ жилище е мезонет в елитния квартал “Манастирски ливади”. Според документите става ясно, че този луксозен имот е струвал едва около 250 000 лв. на купувача, или това прави по 500 €/м2! Цена, която дори за неспециалистите говори за особена преферециалност. Подобни VIP имоти струват поне 3 пъти по-скъпо, сочи елементарна справка на недвижимостите в столицата. Синът на Президента е теглил кредит от банка ДСК в размер на 160 380 лв. на 5.10.2009 г. и още в същия ден е закупил и огромния мезонет. Предполага се, че разликата от около 90 000 лв. са собствените спестявания на младия човек. Интересното е, че Владимир Първанов обаче няколко месеца по-рано купува много атрактивно търговско помещение в София на името на общата фирма с малкия си брат за цената от 122 180 лв., които също би трябвало да са от лични средства, защото фирмата-купувач няма никаква собствена печалба по финансовите си отчети. Но за това ще стане въпрос след малко! Продавачът, който се е лишил от собствеността на 250 м2 на “символична” за луксозния имот цена се оказва софийската фирма “Крит” ЕООД, собственост на известния строителен предприемач Румен Иванов. Популярен новобогаташ, демонстриращ състояние и финансови възможности, Иванов е познат и с тесните си бизнес връзки с бившия “червен” депутат от предишния парламент – Васил Калинов. Последният е стара номенклатура на БКП /БСП/ още от времето на Тодор Живков и е непрекъснато в ръководните етажи на “Партията” от 30 г. насам. По време на управлението на Тройната коалиция, Калинов бе уличен от екологичната коалиция “За да остане природа” в “организирана политическа престъпност” за заграбване и унищожаване на уникални прородни богатства на страната. В открито писмо на еколозите до Държавната агенция “Национална сигурност”/ДАНС/, Главния прокурор, Зелената фракция в Европарламента, Комисаря по правосъдие в Европейската комисия, Посланика на САЩ в България, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет и Народното събрание, бе поискано снемане на депутатския имунитет на Калинов и неговото разследване. “Основание за подобно искане са явните връзки на председателя на комисията по земеделие и гори с организираната политическа престъпност и поставените им лица от олигарси и чиновници във властта. Доказателства за гореописаното твърдение е Закона за изменение и допълнение (ЗИД) на закона за горите, вносител на който е същият Калинов. С това деяние той предлага на Народното събрание да узакони заграбените стратегически за държавата обекти - вододайните зони на България, Черноморието и унищожаването им от престъпността. Изводите, които можем да направим са че, Калинов съзнателно предлага безпрепятственото изсичане на стратегическите вододайни зони на РБългария, без промяната на предназначението на горите, без обществено обсъждане със засегнатите физически и юридически лица, в случая 1/3 от населението на страната, в полза на олигарсите, които перат ограбените от политическата престъпност милиарди, под формата на “инвестиции” в унищожаващи природата незаконни строежи в планините и Черноморието. Уважаеми г-н Главен прокурор, г-н Председателю на ДАНС, за трети път ви доказваме наличието на всеобхватна организирана политическа престъпност, която с поставените си лица в цялата изпълнителна, законодателна и съдебна власти и в “бизнеса”, унищожават природата и бъдещето на страната. Надяваме се да вземете незабавно мерки и да защитите националната сигурност от формално и неформално властващите престъпници в България, като само по този начин ще можете да се разграничите от престъпността и да си спестите в бъдеще търсене на наказателна отговорност наред с тях”, пише в писмото. Вместо разследване – дипломат /изпитана схема за президентски хора/ Вместо прокурорска проверка и разследване Васил Калинов, който е съсобственик с Румен Иванов във фирмата “Крит – Дизайн” е назначен скоропостижно от Президента Георги Първанов за ….. Посланик на Р. България в Азърбайджан. Кулоарна информация от Парламента осветли, че силно лобиране в полза на Калинов е оказало ръководството на ДПС. Това, което не може да се отрече е, че няколко месеца синът на подписалия Указа за “спасяването” на номенклатурния кадър на БСП – Васил Калинов, придобива изключително ценен недвижим имот от “обръча от фирми” на скандално ниска цена. Много интересна е оперативна информация, подадена от източници по морето, във връзка с проверки на ДАНС за корупционни заменки на земи, че на 14.09.2007 тогавашният Областен управител на Варна от квотата на ДПС - Петър Кандиралов, заменя държавен терен с площ 1136 кв.м. на пазар Чайка, с фирма КРИТ ЕООД. Замяната е за 2 апартамента с площ 73 кв.м. и 61 кв.м. и 1 магазин с площ 33 кв.м. Държавният терен, въпреки че е на централно място на пазар Чайка и че на него по ОУП може да се построят сгради до 8 етажа при плътност на застрояване до 60%, е оценен само на 67 000 лева, което прави по 30 евро/кв.м. 

Както обикновено няма обявен търг или конкурс нито някакви обяснения защо е избрана фирма “КРИТ” ЕООД и защо държавата дава имота си на безценица. Дали това, че “КРИТ” е и един от спонсорите на последната президентска кампания на Първанов с 25 000 лв. е случаен факт в цялата тази сага? Магазини, фондации и обръчи Преди да придобие апартамента с размерите на киносалон Владимир Първанов заедно с 20 г. си брат Ивайло купуват търговска площ /магазин/от 70 м2 в “Хиподрума” за 122 180 лв. Закономерно, цената отново е силно под пазарната за подобни помещения за търговска дейност, които в този район вървят над 1500 €/м2. Покупката е направена на името на общата им фирма “АйВи СМ” ООД, в която синове Първанови са съдружници с Марияна Николаева Добрева - дъщерята на бившия МВР Министър от правителството на Жан Виденов – Николай Добрев. Управител на семейната “червена” фирма е най-малкият – Ивайло, а самата фирма, която е с предмет на дейност софуеър и компютърни мрежи е с уставен капитал 5100 лв. и е на загуба за 2009 г. Въпреки това дружеството е успяло неясно как да си закупи доста солиден магазин, което всъщност е и основната му дейност за годината. Продавачът на магазина е фирма “Сити Резидънс” на известният бизнесмен Георги Харачерев. Той нашумя с големите поръчки за окабеляване с турски кабели на някогашните държавни компании БТК, Националната електрическа компания, Телекомплект, Кабелремонтстрой на стойност десетки милиони долари. Харачерев е намесен и в столичното сметосъбиране с фирмата си “Астон сервиз”. Фирмата бе уличена пред КЗК за картелни връзки в сметосъбирането на столицата по времето на Бойко Борисов – кмет. Марияна Добрева е съдружничка с ПР-ката на Президента Бойка Башлиева във Фондация “Институт Николай Добрев”. Фондацията от своя страна има един и същ телефонен номер за комуникация с едноименна фирма за ПР и комуникации: “АйВи Комюникейшън” с управител Елена Иванова Харизанова. Госпожа с абсолютно същите 3 имена се води активен спонсор - дарител на БСП, както и активен участник в интернет подписката на младежкото БСП “ГЕРБ – вън от властта”. В тази кампания акцентите са следните: 1. ИЗМАМА И ГРОЗНА ПРОПАГАНДА; 2. ГЕРБ = РЕКЕТ И НЕКАДЪРНОСТ и 3. БОЙКО = МАФИОТ И ПРОСТАК! “Аз протестирам срещу лицето на ГЕРБ Бойко Борисов, което ме лъже и обижда всеки ден.

Който с позата на тарикат от Банкя обяснява моите проблеми - сметките, които плащам, възможностите, които пропускам”, е мотото под което се подписват комсомолците и Харизанова. За “тарикатите от Банкя” обаче ще стане дума малко по-надолу. Случайно, или не финансовите отчети на фирмата на Първанови “АйВи СМ” и ПР фирмата “АйВи Комюникейшънс” са съставени от един и същ счетоводител – Мариана Манолова, по един и същ образец. Същата Манолова има пълномощно от Харизанова да я представлява пред определени институции. За разлика от едноименната компютърна фирма, тази за реклама и ПР видимо оперира с доста сериозни финансови ресурси и има регистрирани 10 служители в НОИ. Г-жа Харизанова е декларирала няколко сделки на свое име, като първо е купила апартамент от сина на Николай Добрев и брат на Марияна Добрева /съдружничка на Първанови/ през 2003 г. Впоследствие жилището е продадено, а Харизанова си купува апартамент в.... любимия на всички елитен квартал “Манастирски ливади”. Както се казва: “От всеки според възможностите, всекиму според нуждите.” Не се доказва лесно партийна и бизнес независимост, особено от Държавен глава и неговите най-близки връзки. Не се доказва лесно отсъствие на обръчи от фирми, когато децата на Президента пазарят имоти на едро вадейки неясно откъде стотици хиляди левове, без да имат насреща нито нужния трудов, нито житейски стаж. “Футболно игрище” м/у Княжево и Банкя за “жълти стотинки” Най-интересната и може би показателна имотна облага за Президентското семейство е земя, колкото половин футболен стадион в регулацията на столицата, която Зорка Първанова е успяла да си напазари за фантастичната цена от.... 4 €/м2. Теренът се намира леко югоизточно от Банкя по посока Княжево и попада в землището на с. Иваняне. Терените около Банкя и конкретно с. Иваняне, което е по-близо до Княжево, вървят не по-евтино от 40-50 €/м2, за земеделски земи. На продавачите и на евентуалните купувачи е ясно, че там няма да се сеят картофи, а всичко това ще бъде преотредено и превърнато в един от най-хубавите за живеене столични райони. Точно за този район в началото на 2007 г. с промени на ОУП-а на София бе предвидено да се създаде една от най-динамично развиващите се зони на столицата. След като промяната на ОУП-а е била гласувана и одобрена, Зорка изведнъж получава апетит да се сдобие с нива около Банкя. Ето какво предвижа новият ОУП на София за района, в който Първанови са се сдобили с нивичка от 5,610 дка. “Жилищните зони с малкоетажно застрояване с ограничителни параметри (Жм3) имат най-значително увеличение - с 249.60 ха. Те са концентрирани най-вече в контактните с природен парк "Витоша" територии, тези в охранителната зона на яз. "Искър", граничещите със зоните по "НАТУРА 2000", в охранителните зони на минералните извори и в северните територии.” и още: “По отношение на система обитаване са предвидени значителни територии, които са в околоградската зона на София и са само с устройствени зони за нискоетажно застрояване и вилни зони, което е в съответствие с тенденцията за все по-голямо търсене в бъдеще на висококатегорийно обитаване в природни и екологични зони.” Много добре звучи терминът “висококатегорийно обитаване в природни и екологични зони”. Не е лошо да обитаваш “висококатегорийно”, след като си успял да се оземлиш с парцелче в подобна зона на цена 10 пъти под пазарната! Продавач на нивичката на Зорка се оказва софийски общопрактикуващ лекар и жена му. Странно, защо я продават само месеци, след като са изкупили земите на 23 собственици в района, за да окрупнят въпросния поземлен имот на свое име. Излиза, че лекарското семейство се явява нещо като имотни брокери, които веднага след покупката прехвърлят ценната земя на съпругата на Президента. Един от продавачите Стоян Костадинов Грозданов е споделил, че е получил “на ръка” по 15 евро/м2 за своята част. Тогава хипотезите стават не повече от 2. Първата е, че Първанови са попаднали на невероятно наивни и неориентирани хора, които буквално им “подаряват” една изключително атрактивна земя в екологичен район на София. А другата е, че става въпрос за сложна имотна игра, в която се прикриват или рални пари, или реални собственици, или може би и двете. Спомняме си как колегата Иво Инджев бе отстранен само защото си позволи да намекне нещо относно имотите на държавния глава. По медиите отдавна се тиражират приказки за имоти на Първанов в чужбина за милиарди, закупени на името на офшорни фирми. Заради подобни внушения, за малко да падне главата на вицепремиера Симеон Дянков! Както е казано в Евангелието от Господа: “Всичко тайно ще стане явно и всичко скрито ще се разкрие. Последните ще станат първи, а първите – последни..” В навечерието на Възкресението е добре да уповаваме на справедливостта и да не пренебрегваме вечните мъдрости. Рейтинг 12345(166 гласове)
-

2011.12.03 | 21:40

32
Така е през тези 8 години постигнахте най-много Окрадохте цяла България!!! Не вие е СРАМ!!!
DFGSDFG

2011.12.03 | 21:39

31
ИСКАМ НЯКОЙ ДА МУ РАЗБИЕ ЧЕРЕПА С ЧУК НА ТАЗИ ПАСТА ОТ ГЛИСТИ ........ЯКО НАЛИ :):)
srdyhreswrfdy

2011.12.03 | 21:39

30
ИСКАМ НЯКОЙ ДА МУ РАЗБИЕ ЧЕРЕПА С ЧУК ........ЯКО НАЛИ :):)
владо

2011.12.03 | 21:39

29
Вярно е ,че тогава крадохте най-много- и безконтролно благодарение най-вече на теб агентче !Сега ви спряха кранчето иииииииии - вече има проблеми! Толкова си жалък!Но историята си знае работата - след години друго ще се приказва за вашия "разцвет",

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини