Доц. Антоанета Христова: Усещането на всички е, че властта е в сляпа кална точка

  • 27 юни 2014 13:47

  • 2200
  • 2
Доц. Антоанета Христова: Усещането на всички е, че властта е в сляпа кална точка
©

Усещането на всички е, че властта е в сляпа кална точка. Това заяви в интервю за БНР доц. Антоанета Христова – директор на Института за изследване на населението и човека при БАН.

Много лоши неща стават в държавата. Много голяма степен на неяснота точно какво става. Банките се клатят, т.е. някой клати банките. Някой има интерес за нестабилност в обществото. Някой има интерес много бързо да бъдем хвърлени във финансова нестабилност и от това някой вероятно да се „облажи“, предвид това, че такъв вид финансова дестабилизация, че може да води до политическа, а след това всички финанси могат да бъдат структурирани, преструктурирани, изчистени и препречистени. Това е една много лоша среда, в която се намираме в момента. На този фон ми се струва, че има нещо, което трябва да се случи много бързо – ние днес трябва да разберем датата на изборите, каза тя.

Това, което прави впечатление в момента, е, че наистина разположението на силите е много странно. Всички знаят, че нещата трябва да се променят, че трябва да има избори – максимално бързо избори. В същото време в поведението на политическите партии прави впечатление, че ги е страх от избори, коментира Христова и добави, че на изборите ще бъдат избрани някои политически сили, но никой не знае какво ще прави след това. Според нея политиците в момента изглеждат емоционално нестабилни.

В такава ситуация един разумен глас може да бъде чут. Разумни гласове има. Ако се успокоят от лидерите, които вече са на политическата сцена, вероятно могат и те да си стъпят в един момент на краката. Трябва да има по-широко скроена комуникация и диалог между политическите партии. А може и да е дошло времето да се появят още нови, които са по-стабилни и улегнали в начина си на мислен, коментира още доц. Христова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2200 2

Коментари 2

Добави коментар
Данъкоплатец

2014.06.27 | 21:25

2
Типично за БАН - "нивото ни е толкова високо, а това което творим е толкова сложно, че ще бъде разбрано след 1-2 поколения." За сега ясни са само милионите за издръжка плащани от бедните българи...

2014.06.27 | 19:34

1
AKO SI KOMPETENTNA I OTKROVENA KAJI GI TEZI NYAKOIVSITCHKI ZNAEM JAJDATA ZA VLAST NA PARVENUTATA

Добави коментар

Водещи новини