Антоний Гълъбов: Навлизаме в зоната на здрача

  • 25 юни 2014 09:09

  • 2229
  • 3
Антоний Гълъбов: Навлизаме в зоната на здрача
©

В интервю за БНР социологът Антоний Гълъбов коментира решението на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да подаде заявление за напускане на българския парламент и да отиде като депутат в европейския.

Всички говорители в момента на БСП, които се опитват да запазят авторитета на г-н Станишев, повтарят едно и също - колко важни ангажименти ще има в Европа, колко е необходимо неговото присъствие там. Става дума за управление на политическата кариера. Ако г-н Станишев искаше да е председател на ПЕС, не трябваше да се кандидатира за евродепутат. Ако искаше да прави кариера в Европа, трябваше да отстъпи мястото си на лидер в своята партия. Тези две неща като политическа кариера не се развиват симетрично, заяви Гълъбов.

Без съмнение кризата в БСП се задълбочава. Аз съм убеден, че симпатизантите, членовете, активистите имат различна гледна точка от ръководството на партията. И това различие ще се задълбочи. Големият проблем е, че тази политическа партия е мандатоносител и тя носи цялата отговорност за блокирането на България. В оставащите максимум 6 седмици, в които трябва да издържим това НС, това е зона на здрача, коментира социологът.

Гълъбов не вижда перспектива за експертен кабинет в рамките на този парламент. Най-малкото, защото доверието в парламента е ниско. Особено през последния един месец. Лошото е, че политическите сили не са готови да заявят категорично това, заяви той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2229 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.25 | 18:56

3
ГЮРО МИХАЙЛОВ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗЧЕЗНЕШ С ТЪПИТЕ СИ ПИСАНИЯ.ПОВТАРЯШ ГИ МНОГОКРАТНО ,ЗА ДА СИ ПОВЯРВАШ. Е НИЕ НЕ ТИ ВЯРВАМЕ.
Мецата от Мездра

2014.06.25 | 15:37

2
Недей се ко`си, бре човек - Гюро просто е "твръд" и последователен до дупка - "...не човек, а ламаринте/ламарина, тенеке/!", както би казал Бай Асан от "Факултето". Той ще остане на своя пост, докато и последната мърша на гранясалата "Столетница" не бъде попиляна от гарваните по полята и чукарите. Нека са живи и здрави шумкарите, че да си гледат сеира.
SOCIOFOB

2014.06.25 | 15:36

1
KADE NAVLIZAME NE ZNAM I NE ME INTERESUVA --VIE GOSPODA NE NAVLEZOHTE LI DALBOKO VAV ZONATA NA FINIKIISKITE ZNACI .PONE NE SE IZLAGATE-NE STE INTERESNI

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини