Борисов: Държавата е в технически банкрут

  • 14 юни 2014 11:10

  • 5447
  • 70
Борисов: Държавата е в технически банкрут
© Булфото

Това правителство толкова кредити изтегли, че надали това вече има такова значение. Държавата е в технически банкрут – спрени еврофондове, подписани договори, които не са обезпечени, включително и „Южен поток” сега от това, което разбирам, че въпреки забраната на Европейската комисия, те са си позволили да го подпишат, за което има неустойки.

Това каза пред "Фокус" председателят на ПП ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „Това са лъжци, които гледат всеки ден да откраднат повече, да излъжат повече, да стоят във властта повече, да уредят своите хора както в Станишевата Сметна палата, така и в Националния статистически институт, така и по различни други агенции. Видяхте и популистките им действия – когато държавата взима кредити и не може да събира приходите си от данъчните и митниците, те пак вдигат пенсиите. Това е да гасиш пожар с бензин – това правят в момента”, заяви Борисов.

Като изводи от посещението си в САЩ той посочи, че има тревога във всички. „България вече не е същата, не е такава като преди една година, не е предсказуема страна – нещо, което толкова дълго време градихме като имидж, вече го няма”, добави Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Когато основни кредитни агенции в света почват да свалят кредитния рейтинг на една държава, след това много бързо тя се засилва по нанадолнището и става Гърция преди години. За съжаление, българите си избраха такива втора, трета и четвърта партия, че сега всички трябва да съжаляваме за загубеното време", заяви лидерът на ГЕРБ във връзка с понижения кредитен рейтинг на страната.

„Просто не трябва да си пророк. Когато познаваш финансовите и икономическите възможности, като виждаш спрените реформи, като виждаш как замразиха пенсионната реформа, как взимат кредити, как харчат без да имат приходи от приходните агенции, то е абсолютно естествено да ни свалят кредитния рейтинг. Напомням само, че във времето на най-тежката финансова и икономическа криза в света на България и на София се вдигаха кредитните рейтинги. Това са показатели, които са много видни и показват огромната разлика между управлението на ГЕРБ и на тройните коалиции досега”, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5447 70

Свързани новини

Коментари 70

Добави коментар
лош мат'риал

2014.06.18 | 20:09

57
Най-отровната змия в политиката си ти, Буда! И най-арогантния и безсрамен крадец! Ти водиш българите към геноцид, ръководен си от Запада и САЩ. Удобен си им с миналото си на комунист, амфетаминов бос, необразован, но с неистова жажда за власт! Ако решат, във всеки един момент могат да те отстранят! Ето защо чинно изпълняваш всяко тяхно нареждане. Тежко и горко ни, ако дойдеш отново на власт! АКО...
onq s konq

2015.06.20 | 08:11

70
Виж са "лош матриал"...Бойко не може да дойде сам на власт,а НИЕ ще го иэберем.Эащото "НИЕ" сме несравнимо повече от "ВИЕ"-анадън му?!Досега вие иэбирахте,ние протестирахме.Сега ние иэбираме,а вие имате единственото право да мълчите ,или да напускате България.Тва е положението!

2014.06.18 | 20:07

54
Бойко,след като тези,които управляват са толкова лоши,къде ти е програмата за справяне с демографската катастрофа,за повишаване на доходите.Самия факт,че обещаваш мизерия и електората ти те избира пак говори за тотално промитите им мозъци и невероятен мазохизъм.И малките деца разбраха,че България няма по-голям проблем от демографската катастрофа,заплашваща да заличи нацията ни,оцеляла толкова столетия.А ти все криза,криза,криза.След като си неспособен да осигуриш достоен живот на хората,защо изобщо искаш да управляваш.Отговора е един-единствен-за да си напълните партийната каса с милиарди.

2015.06.20 | 08:09

69
Не са промити мозъци,а сладки службички на държавна хранилка.Същото се отнася и за възобновяемата енергия,при която беше въведено така нареченото задължително изкупуване.Де се е чуло и видяло в свободен пазар задължително изкупуване.Купувача сам преценява дали му е изгодно или не.Ето това се нарича европейско-герберска диктатура,маскирана като демокрация.
onq s konq

2014.06.18 | 20:04

53
Аман от тъпанари!НЕ БОЙКО ИСКА ДА УПРАВЛЯВА,А НАРОДА ИСКА ИСКА ТОЙ ДА УПРАВЛЯВА!Мога да ти го иэчукам и на морэовата аэбука,ама съвсем няма го раэбереш:)
Do Maloumnite balgari

2015.06.20 | 08:08

67
Този министър направи много в криза непозната досега.Испания,гърция и други фалираха,а бай Ганьо си знае едно.Не ядем асфалт,искаме повишение на пенсиите ама не вижда,че комунистите ограбиха държавата,а сега я крадат с фесовете.Без да каже Брюксел не може да направим нищо скъпи ми глупав народе,a преди това Русия.Затова Сидеров лекувай се....

2015.06.20 | 08:08

68
А мерси !Нали виждам теб колко са те излекували !
Емигрантът

2015.06.20 | 08:07

66
Тиква проста, ти кажи колко милиарда измъкна със самолета боклук мръсен! Кажи защо 90% от другите държави в Европа думата криза не съществува!

2015.06.20 | 08:07

65
Борисов пред CNN:За една седмица Бьлгариен тенологичензи кольпшанзи-йес Южьн поточенз но дистинейншьн Юрьп конекшьн цолажьн трьбжьн Но фаер домакиншен зимишен. Проблемшьн дистинейшьн наркотикшьн сметейншьн палатейшьн -Подменейншьн Герберейшьн откачейшьн!!!!!!!!!!!!! Борисов с други думи майката ти се е...а простако
калинко

2014.06.16 | 14:02

25
Тъжна история-НАЙ-ГОЛЕМИЯ МЕНТЪРДЖИЯ И ЛЪЖЕЦ В ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ от историята на България продължава да ни манипулира с неверни твърдения и левашки умозаключения.Твоята партия ни управлява три години и половина като собствена фирма и най-накрая трябваше да си идеш защото ни дойде до гуша от твоето перчене,слаби държавнически умения,липса на политическа зрялост, инатлък и нищоправене.Не си помисляй да се тикаш отново във властта,както самия ти казваше,ще стане страшно.

2014.06.18 | 20:12

64
Калинко от написаното си личи колко ти е багажа в главата.Това което направиха червените, ДПС и СДС с Костов със страната не може да се сравнява с управлението на ГЕРБ.Кога при ГЕРБ заплатата ти е била 3-4$ а при Виденов беше.Кога при ГЕРБ се е продавал завод за 1$ а при Костов се продаваше и си имаха и министър 10% за него.Да сравняваш поразиите които са направени от БСП ,ДПС и СДС с тези на ГЕРБ е нелепо и то ако не знаеш какви са били реалностите.
калинко

2014.06.18 | 20:11

63
в отговор на 39.Явно багажа ти е в излишък в главата ти и замъглява мозъка ти за да не си усетил през управлението на герб,че фискалния резерв беше похарчен безотговорно и бизпрозрачно,без никакви ползи за народа,бизнеса беше съсипан,особено малкия и средния ,много хора загубиха бизнеса си защото акулите от герб им го гепиха,дянков открадна резерва на здравната каса,пенсионерите,майките с малки деца,хората в неравностойно положение гладуваха.Не ме интересува какво са правили БСП,ДПС,СДС,БЗНС и незнам,кой си преди 20 години,интересува ме какво ми се случва сега,днес,утре.И в утрешния си ден не искам герб и бб да ги гледам там,не искаом да се самозапалвам и аз.
НАЦИОНАЛ----------ПЕДЕРАСТ (АТАКИСТ)

2014.06.18 | 20:10

62
Да лапам рязания биберон до последно-- такива са инструкциите , които получих заедно с ламаринения медал от Капутин !! А след това на боклука !!
ВОЛЕН БЕЗДЕТНИЯ НЕ ХОДИЛ ВЪВ КАЗАРМА

2014.06.18 | 20:09

61
БРАВО ГЕНЕРАЛЕ УВОЛНИ СЕРГЕЯ И СИДЕРУГЛУ
ДОГАН ОБЕСИЛ волен СЪС САДО МАЗО ИГРА

2014.06.18 | 20:09

60
ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ Е ПРИЗНАТ И ЖЕЛАН НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА А воленуглу САМО ПРИ ДОГАН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини