Плевнелиев и германският президент притеснени от политиката на Русия

  • 08 май 2014 20:26

  • 3688
  • 44
Плевнелиев и германският президент притеснени от политиката на Русия
© Пресцентър Президентство

Ситуацията в Украйна и въпроси от европейския дневен ред в контекста на кампанията за избор на членове на Европейския парламент, обсъдиха държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и президентът на Германия Йоахим Гаук. Със срещата на двамата в двореца Белвю в Берлин, която продължи близо час, започна двудневното работно посещение на президента Плевнелиев във Федералната република, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Йоахим Гаук са споделили мнението, че по украинската криза Европейският съюз е длъжен да говори със силен глас. „Събитията в Украйна са част от дневния ред на всички европейски институции. Споделяме притеснението от политиката на Русия и виждането, че всеки днес в Европа трябва да работи за връщането на основните фундаменти на външната политика такава, каквато я познаваме след Втората световна война, и основите на европейския ред - всеки да уважава върховенството на закона и да се придържа към правилата", заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след срещата си с президента Гаук.
 
„Не може граници в Европа да се преначертават едностранно и със сила. Случилото се в Крим е неприемливо и сме длъжни да посочим много ясно своята позиция“, категоричен беше държавният глава.
 
Според Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Йоахим Гаук, една по-нататъшна дестабилизация на Украйна може да доведе до дестабилизация в по-широк аспект. Българският президент отново заяви, че украинският народ има право сам да реши своето бъдеще на честни и демократични избори. „Дали ще има федерализация или централизация е решение на самите украинци и те трябва да имат шанс да изградят бъдещето си“, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.
 
По време на разговора президентът Плевнелиев е посочил значението на политиката на разширяване на ЕС в контекста на украинската криза и особено процеса на интеграцията на страните от Западните Балкани, който България твърдо подкрепя.
 
По отношение на предстоящия европейски вот за членове на Европейския парламент, който ще определи и председателя на бъдещата Европейска комисия, двамата президенти изразиха надежда, че провеждането на качествен дебат ще излъчи компетентни и силни представители в ЕП.
 
„Искаме да видим един интегриран и силен Европейски съюз. Решението не е дестабилизация, изолация и игра на „периферия“ и „Велики сили“, решението е в подкрепата и засилването на трите двигателя на Европейския съюз - демокрация, пазарна икономика и интеграция“, обобщи българският президент.
 
В първия ден от работната си визита в Германия Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното разговаря и с депутати от Бундестага. Държавният глава ще има среща и с българската общност в Берлин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3688 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
dedo

2014.05.30 | 09:18

44
бааа.....притеснителните пумияри :)))
атакист

2014.05.10 | 16:59

43
курви на бойкооооооооооо чалгаджии
атакист

2014.05.10 | 16:59

42
курвите дето лаят срещу русия са курви на бойко тиквата

2014.05.09 | 11:43

24
МВР отне оръжието на вожда ти, хахахахахахах.
атакист

2014.05.10 | 16:58

41
американски курви гледайте утре на чeрвения площад какво се казва парад а не като ваще гей паради

2014.05.10 | 16:58

40
Видеоото със Бойко във сайте се гледа от 400 до 1000 пъти, докато тези на атака са гледани макс 100-150 пъти хахахахахах

2014.05.10 | 16:57

39
Този влиятелен политик Роско помачето/нещо като Радко пръдлето/ се взема много на сериозно.Смешник! Шут! Палячо!

2014.05.10 | 16:57

38
Na toia Plevneliev deto e s vische obrazovanie predpolagam/ako ne si e kupil diplomata kato edna druga gerbadjiika/, zadaval li mu e niakoi vaprosa: "Kolko e imal po istoria i geografia?" Ami toi kato chefa si Boiko e sachtiat oligofren. Koi znae ot koia ludnica sa izlezli.
dimiterwolkov

2014.05.10 | 16:57

37
Трябва да са притеснени от политиката на САЩ!
атакист

2014.05.10 | 16:56

36
9 май день победы
SOS

2014.05.10 | 16:56

35
ВИЖТЕ МУ МУТРАТА,КАКЪВ "БИЗНЕСМЕН" Е ТАЯ ПРОТИВНА БАНДИТСКА ФИЗИОНОМИЯ,КОЯТО Е ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА ДРУГАТА МУТРА-БОЙКО.ТИЯ БАНДЮГИ МАЙКИТЕ СИ ЩЕ ЗАКОЛЯТ НО ДА СА НА ВЛАСТ.БОКЛУЦИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини