Секретарят на МВнР повиши брат си

  • 22 април 2014 14:10

  • 4817
  • 3
Секретарят на МВнР повиши брат си
©

Бившият шеф на дипломатическото ни бюро в Бон Стефан Димитров е награден с предсрочно повишаване в ранг "съветник" от кариерната комисия на Министерството на външните работи, председателствана от неговия брат Георги Димитров. Той е постоянен секретар на ведомството - най-висшият дипломатически пост в МВнР, пише "Труд".

Рангът "съветник" е третият по старшинство в дипломацията и е условие за заемане на длъжност като ръководител на задгранично представителство, директор на дирекция и специален координатор.

Дипломати смятат, че Стефан Димитров се готви за една от тези длъжности.

Повишението му е предсрочно, тъй като няма необходимия по закон стаж във Външно, за да получи искания ранг. Той ще стане съветник на 1 юни. За предложението на Стефан Димитров в комисията не е имало разногласия. Изрично е отбелязано, че брат му не е участвал в гласуването.

Кариерата на Стефан Димитров бележи връх при правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, когато е назначен за шеф на бюрото в Бон. Тогава Георги Димитров е посланик в Сърбия. През 2011 г. Димитров бе отзован от правителството на ГЕРБ и външния министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 заради агентурното му минало. Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, го избра за постоянен секретар на МВнР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4817 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кой?

2014.07.04 | 12:41

3
През 2011 г. Димитров бе отзован от правителството на ГЕРБ и външния министър Николай Младенов заради агентурното му минало. Еми кво повече да кажеш...батко и братко отново в действие :Х

2014.07.04 | 12:41

2
Партията,която назначава по наследство и по полов път.Ако беше в друга държава,да си е подал оставката,но тук,вместо да ги съдят за конфликт на интереси и от морална гледна точка, ги издигат

2014.04.23 | 14:28

1
glupavo e da se komentira.katchestva gospoda-katchestva

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини