Калфин се обяви против спирането на парите за изследване на стволови клетки

  • 10 април 2014 16:30

  • 701
  • 0
Калфин се обяви против спирането на парите за изследване на стволови клетки
© Булфото

Не подкрепям искането за забрана за европейско финансиране на изследванията на стволови клетки, заяви Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска след днешното изслушване в Европейския парламент в Брюксел на инициаторите на европейската гражданска инициатива "Един от нас". Това съобщи офисът на Калфин в ЕП.

Кампанията, която събра над 1,7 милиона подписа в ЕС, настоява Европейската комисия да прекрати финансирането на научни и здравни проекти, свързани с използване на човешки ембриони и стволови клетки от тях. Тя се позовава на решение на европейския съд в Люксембург, според което човешкият ембрион е начало на развитието на човешкия живот.

Според Калфин Европа се нуждае силно от финансиране на науката, за да си възвърне позициите на първа световна сила в науката.

"Наскоро се запознах със случая на създаване на сърце от стволови клетки, което беше успешно присадено и смятам, че работата на учените в тази посока трябва да бъде подкрепяна, защото спасява човешки живот", заяви Калфин, член на парламентарната Комисия по промишленост, изследвания и енергетика, която беше домакин на днешното слушане по инициативата в Европейския парламент в Брюксел.

Европейската комисия ще обяви дали ще предприеме мерки в исканата от гражданите посока или не на 27 май.

Последвайте канала на

Нора Виткова
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини