Николай Цонев съди прокуратурата: Искаме прозрачност

  • 09 април 2014 07:57

  • 1064
  • 1
Николай Цонев съди прокуратурата: Искаме прозрачност
©

Искаме прокурорите да не се крият зад следствената тайна. Искаме прозрачност. Така коментира в ефира на БНТ председателят на Нова алтернатива и бивш военен министър Николай Цонев новосъздаденото от него Движение за справедливост – РПГ.

На 1 април се навършиха и 4 години от ареста на Цонев. Срещу него се водеха 4 дела, имаше 4 присъди, по които бе оправдан.

„Вчера много граждани, които са пострадали по същия начин както мен, с неправомерни обвинения, проведохме първата си конференция“, сподели бившият министър на отбраната.

„Първоначално мислехме да е за пострадалите от ГЕРБ. Идеята беше движението да направи така, че да се търси лична отговорност от тези, които отправят неоснователни обвинения. Има известни прокурори в нашата страна, които не само не са понижени за деянията си, но и ги повишават“, допълни Цонев.

„Ще искаме прозрачност. Да не се крият зад следствената тайна, защо на една жалба не е отговорена, защо се подменят документи“, категоричен бе той

Стана ясно, че Цонев ще заведа дело срещу прокуратурата. „Ще търся обезщетение за това, което причиниха на мен и моето семейство. Има хора, които са обвинявани, че си търсят правата“, обясни той.

Нова алтернатива решихме да не участваме активно в изборите за ЕП със свои представители, ние ще участваме много активно с над 8000 наблюдатели, като проведем Нова алтернатива в изборния процес, настоя Николай Цонев.

Последвайте канала на

1064 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AGENT GO

2014.04.09 | 09:29

1
ИЗВИНИХА ЛИ ТИ СЕ ТИЯ БУХАЛКАДЖИИ?

Добави коментар

Водещи новини