МВР не е в добра кондиция, призна Йовчев

  • 28 март 2014 21:24

  • 2761
  • 8
МВР не е в добра кондиция, призна Йовчев
©

Минаваме от криза в криза. Една изключително тежка криза беше кризата, свързана с наплива от нелегални емигранти през нашата граница. В много малка степен имаме възможност да влияем на новата криза, която ни връхлетя, а именно украинската, но сме предприели доста от необходимите неща, които трябваше да предприемем. Това заяви вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола в предаването Панорама по БНТ.

По думите му към момента с висока степан на вероятност има два риска, които са в икономическата сфера – нарушаване на газовите доставки и икономически рискове, свързани със загуби, които може да претърпи българската икономиката.

България е член на НАТО и ЕС и като лоялен съюзник на НАТО ще изпълни своите ангажименти, посочи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Трябва да споделим открито пред нашите партньори в ЕС какви са рисковете за България, при ескалация на кризата. Нашата позиция е проевропейска и тя ще остане такава. Няма за какво да се оправдаваме и трябва да имаме повече самочувствие, когато поставяме нашите проблеми пред ЕС, смята вътрешният министър.

ГЕРБ може да ми поискат оставка и за метеорологичната обстановка, заяви Йовчев, който бе категоричен, че те нямат основание да му искат оставката за скандала с оградата на българо-турската граница.

По случая в Лясковец министърът е убеден, че е трябвало да се действа, и то веднага, защото е имало риск този човек да започне да стреля по деца. Мнението на експертите е, че именно по този начин, е трябвало да се действа. В момента се проверява дали при провеждането на операцията са допуснати грешки, каза вице премиерът. Йовчев посочи още, че главният секретар няма вина в случая.Все пак министърът заяви, че ще има наказани по случая в Лясковец.

МВР не е в добра кондиция, призна Йовчев и добави, че процесите и проблемите са дълбоки и не са от сега. Той посочи обаче, че се наблюдава 13% спад на битовата престъпност и има идея как да се направят тези резултати трайни.

Сирийските бежанци по начало никога не са имали за цел България. Техният поглед е насочен към Западна Европа. Българската социална система не е привлекателна за тях, коментира още вътрешният министър. Бежанците трябва да учат език, защото някак как да стане комуникацията, категоричен е той.

В никакъв случай Шенген не е затворена врата за нас, посочи още Йовчев. Разделението в обществото не е дълбоко, но ако политическата криза и агресията продължи, това може да доведе до трайни изменения в обществото, коментира Йовчев, но посочи, че е оптимист.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2761 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Батко Данчо

2014.04.08 | 20:54

8
Новини Бг.Май се опитахте да ме блокирате!Ама никой ли от вас не разбира от майтапи?Аз през цялото време само се шегувах!
Батко Данчо

2014.04.08 | 20:53

7
Ей, дудук,да ти го начукам-спри да се оредставяш за мен!
Батко Данчо

2014.04.08 | 20:53

6
Тук разни нещастни малоумници се представят за мен!Да им го туря в устата!

2014.04.08 | 20:53

4
neznam koisi no veroyatno ili si ciganin ili imas takiv mantalitet

2014.04.08 | 20:53

5
Политкомисарите никога не подават оставка,тях само БКП може да ги уволни.Жалко

2014.04.08 | 20:53

3
каква украинска криза веееее кавал, никой още не е усетиш, Ганя балкански вече го засегна, само оправдания за бъдещи грешки майка ти мръсна прогнила
ОСТАВКА НАГЛИ НЕКАДЪРНИЦИ

2014.04.08 | 20:53

2
ЙОВЧЕВ,МНОГО СИ НАГЪЛ БЕ ТЪПАНАР. НАРОДА ТИ ИСКА ОСТАВКАТА ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ ТИ ЗАЕДНО С ДРУГИЯТ НЕКАДЪРНИК ЛАЗАРОВ СТЕ ВИНОВНИ ЗА СМЪРТА НА БАРЕТАТА. ВИНОВНИ СТЕ ЗА ПОЧЕРНЕНОТО СЕМЕЙСТВО И ЗА КОЩУНСТВОТО КОЕТО ПРИЧИНИХТЕ НА ДРУГИТЕ РАНЕНИ БАРЕТИ. АКО ИМАХТЕ МАЛКО МОЗЪК , АКЦИЯТА МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ОТ КВАРТАЛНИЯТ ПОЛИЦАЙ И ЕДИН ПСИХОЛОГ ОТ МВР. НО ВИЕ УВОЛНИХТЕ И КАДЪРНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В МВР. ЙОВЧЕВ, ЛАЗАРОВ, АКО ИМАТЕ СЪВЕСТ ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА. НЕ СИ ИЗМИВАЙТЕ РЪЦЕТЕ С РЕДОВИТЕ ПОЛИЦАЙ . НИТО ТЕ СА ВИ ВИНОВНИ ,НИТО ГЕРБ ИЛИ БОЙКО БОРИСОВ. ВИНОВНИ СТЕ ЕДИНСТВЕНО ВИЕ ЙОВЧЕВ И ЛАЗАРОВ.
ОСТОВКА

2014.04.08 | 20:53

1
НЕ МВР - А РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА МВР НЕ СА В КОНДИЦИЯ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини