Йордан Цонев: Сметната палата е консултирала хората, които проверява

  • 07 март 2014 08:22

  • 2180
  • 7
Йордан Цонев: Сметната палата е консултирала хората, които проверява
©

Пукаше ли му на Валери Димитров, когато през 2011 г. беше преизбран. В стария и в новия закон има забрана за преизбиране. Той се възползва от това, че една година е недовършен мандатът му и в юридическата еквилибристика, той позволи да бъде избран.

Това каза пред БТВ Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС.

Защо, като е професор по право, Димитров не е казал: вижте, аз имам почти цял мандат, няма как да ме преизбирате. Това е моралното, уточни Цонев.

Той показа разпечатка на имейл, в който е посочено какво трябва да прави Цветан Цветанов по проверка спрямо него от Сметната палата.

"Странното е, че преди Цветанов да си напише възраженията, от секретарка в дирекция "Одити на съответствие" на Сметната палата е изпратен имейл до Деси Замфирова. Тя е началничка на кабинета на Цветанов, негова секретарка, когато е бил вътрешен министър", съобщи Цонев. По думите му, Сметната палата един вид му дава възражението, което той трябва да направи.

Сметната палата е консултирала обектите, които са проверявани за това как да реагират. Цялата информация за работата на Сметната палата е от служители на палатата, а не от разузнавателни централи. "В одитния доклад с разпореждане на Димитров той казва, че този текст трябва да се включи в одитния доклад. Това възражение излиза извън срока на одитирания период, във всякакви нарушения на одитните норми", каза Цонев още за проверката на Цветанов от Сметната палата.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на подчерта, че не се готви никакво партизиране на Сметната палата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2180 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.03.13 | 20:26

3
Този закон за Сметната палата е изцяло направен в услуга на Йордан Цонев> Целта на измененията е той да бъде избран за председател на сметната палата и 7 години с топ не можеш да го мръднеш от там!

2014.03.13 | 20:25

2
ЕТО ТОВА СА ДОНОСНИЦИТЕ И ЕНИЧАРИТЕ КАТО НЕ ИМ ИЗНАСА ПОЧВАТ ДА ВАДАТ РАЗПЕЧАТКИ КОМПРОМАТИ И ОТ КАДЕ ГИ ВЗЕМАТ ОТ ТЕХНОТО ПРОТЕЖЕ ПЕЕВСКИ АДАЛИ СА ИСТИНА НИКОИ НЕ ЗНАЕ ВАЖНО Е ДА СЕ ХВРЛИ БОМБАТА.ТАКА ПРАВИ И ДУДУКА
СТАНИШЕВ ГОТВИ ВАЗЕЛИНА

2014.03.13 | 20:25

1
Бойко Борисов пак ще ги громи на изборите през май. Отново се очертава разгромна победа на ГЕРБ. Отново Станишев на колене. Станишев, готви вазелина. Доган ще го сложи по лесно.

2014.03.13 | 20:26

4
мръсен продажник и мекере
10

2014.03.13 | 20:26

5
Е няма такъв мендил в услуга на престъпници и олигарси , но не и на народа си .Жална ни майка

2014.03.13 | 20:26

6
Свърши това време на слугинаж. Свърши и времето на герберастите, разпадат се със страшна сила.

2014.03.13 | 20:26

7
Продажнически еничар-разпада ти се разпрания г-з от турски и цигански паламарки

Добави коментар

Водещи новини