Вигенин: АБВ целяха да ги изключим

  • 05 февруари 2014 18:28

  • 1300
  • 4
Вигенин: АБВ целяха да ги изключим
© Булфото

Правим всичко възможно да отпаднат визите за българи желаещи да заминат за САЩ. Трябва да намерим активен вариант за това. По тази тема се водят разговори от миналата година. Не мога да дам еднозначен отговор засега. Това каза министърът на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, по БНТ.

Вигенин коментира предложението за референдум на президента така: "Аз съм "за" референдум, когато е по важни теми за българите. В случая става дума за дискусия, която може да се направи в парламента. Тази идея не е съвсем конституционна и се обезсмисля ролята на парламента, защото в момента тече такъв дебат.

Много ми се иска тези евроизбори да минат под знака на европейското. Аз разчитам и на президента да наложим европейски дебат, изтъкна Вигенин.

Темите около изборите ще се окажат по вкуса на много хора. Според Вигенин има известно изостряне на дебата. Той каза, че разчита и на неправителствените организации, за да се формулират важни теми за обществото. Струва си да помислим за широк дебат и да достигнем до консенсусни теми, не трябва да се обезсмислят тези инструменти.

Партията даде ясно да се разбере, че АБВ няма подкрепа, заяви външният министър по повод регистрирането на паралелна листа в БСП за изборите. Това гласуване което предприехме е представително за партията. Оттук нататък нещата са ясни. Ще се фокусираме върху платформата и приоритетите на БСП. Трябва да се съобразяваме с политическата среда, коментира Вигенин.

В средата на феврвруари е прекалено рано да се оповести листата на БСП. Затова ми се иска да зададем един съдържателен тон. Най-високи биха били шансовете ни, ако лидерът на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на води евролистите. Ако той води листите няма да е депутат в следващия парламент. Ние залагаме повече на приоритетите, отколкото на личностите, обяви Вигенин.

Не изключихме АБВ, защото БСП е толерантна и демократична партия и реши да даде още един шанс на хората от АБВ. Те точно това целяха, според мен. По този начин щяха да покажат колко сме лоши. Има шанс някои от тях да осъзнаят грешката си. Трябва да спазваме устава си. Изключване може да се реализира, когато има регистрирана листа, а такава още няма официално. Все още вратата не е затворена, изтъкна Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Попитан защо е със счупена ръка, Вигенин отговори: "Бързайки за едно интервю, паднах и си счупих ръката. Макар и в това състояние успявам да подписвам резолюции малко разкривено".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1300 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.02.06 | 11:06

4
lubovnata drugka na geq
TO

2014.02.06 | 09:23

3
Вагининнннннннн. Голям си вагининнннн !

2014.02.06 | 09:23

2
ВОЛЕН СИДЕРОВ - НАРОДЕН ЛЮБИМЕЦ и ТРИБУН ! Борисов - ТИКВОМУТРА ! Сер - ГЕЙ ! Първан оглу - ТРИПЕРА ! Плевнелиев - ПАЛЯЧОТО ! Дудук - фурнолопата ! Кунева - червена еврок,урва ! Доган Местан - турци ! Това са българските лидери ! Избирай народе !
Всички сме за

2014.02.06 | 00:36

1
БОЛЕН ОШФОРНИЕВ ПРЕЗИДЕНТ НА ЛУДНИЦАТА В КАРЛУКОВО.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини