Глас Народен стартира кампанията "Избери своя евродепутат"

  • 24 януари 2014 16:15

  • 2355
  • 9
Глас Народен стартира кампанията "Избери своя евродепутат"
©

На 25 януари 2014 г. (събота) между 9:00 и 17:00 ч., в “Хил Тауър”, бул. ”Джеймс Баучър” №76А ще се проведе първия етап от кампанията на ПП Глас Народен, “Избери своя евродепутат”.

Кампанията стартирала на 5 декември 2013 г. се провежда в интернет, в социалната мрежа Facebook и включва няколко етапа, между които – кастинг на подалите своите документи за кандидати за евродепутати, лични интервюта, полиграфско изследване и дебати по теми, касаещи обществения и политическия живот, както в България, така в останалите страни-членки на евросъюза. Кампанията се предвижда да завърши през м.март.

На кастинг ще премине всеки, изпратил автобиография, попълнил анкетна карта и потвърдил своето участие. С успешно преминалите ще се проведат и лични интервюта. На детектор на лъжата ще преминат първите 25 кандидати, събрали най-много гласове.

Две са комисиите, които ще изслушват кандидатите. В тях участват представители на Глас Народен, психолози, юристи, социолози, представители на медии.

Полиграфското изследване ще се проведе от екип специалисти от фирма “Асес”, начело с психолога Тодор Тодоров, криминален психолог и експерт психофизиолог. Провел полиграфски изследвания с над 2 000 изследвани лица във връзка със случаи, свързани с проверка на лоялност, разкриване на кражби, злоупотреби с конфиденциална информация, грабежи, палежи и тежки криминални престъпления, Тодор Тодоров е супервизирал над 5 000 полиграфски изследвания. От екипа на “Асес” ще се включат и експерти в областта на специализирания подбор на кадри и обучение на служители.

Полиграфското изследване има за цел да установи както истинността на подадената от кандидатите информация, свързана наличие на фактори като криминално минало и на корупционни прояви. Изследваните лица ще бъдат запознати с метода, по който се провежда изследването, ще им бъдат снети биографични данни, както и данни за актуалното им здравословно състояние.

Преминалите успешно през детектора на лъжата ще участват в дебат, който ще се излъчва пряко (online) във FB страницата на Глас Народен, в приложението “Избери своя евродепутат”. Те ще дискутират по теми, касаещи както обществения и политическия живот в България, така и този в останалите държави-членки на Евросъюза.

Провеждането на дебата се счита за последната публична изява от кампанията “Избери своя евродепутат”, а гласуването за отделните кандидати в него ще определи както 17-те души, които Глас Народен ще включи в листата си за избори за Европарламент през м. май 2014 г., така и тяхното подреждане.

Сред подадените до момента кандидатури са хора на възраст между 21 и 60 години. Повечето от тях са високо образовани, активно работещи, хора, владеещи поне по един чужд език. Силно изразено е недоверието на кандидатите в управляващите партии, а голяма част от тях показват и недоверие в българските институции, организации и медии, а по-скоро вярват на европейски и международни. Ясно изразена е неудовлетвореността от икономическото състояние, социалната политика, от начина, по който работи демокрацията у нас, както и от отношението към малцинствата и хората в неравностойно положение. Голяма част от хората се гордеят с българската история, култура, наука и спорт и са силно мотивирани за промяна на имиджа на България в Европа.

Окончателната листа с имената на 17-те кандидати, които Глас народен ще излъчи за изборите за Европарламент, ще бъде избрана и подредена спрямо събрания брой гласове за всеки отделен кандидат. Гласуването ще се осъществява online на адреса на Глас народен в социалната мрежа Facebook - facebook.com/glasnaroden.bg, приложението “Избери своя евродепутат”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2355 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
bec

2014.02.01 | 22:38

3
ima pravo da opita

2014.02.01 | 22:38

1
СМЕШНИК
HORNET

2014.02.01 | 22:38

7
Смешник си ти

2014.02.01 | 22:38

5
Утрепка
Герчо с тамбурата

2014.02.01 | 22:38

2
Да, всички трябва да отидем и да гласуваме за евродепутатите-- с голям кръст върху цялата бюлетина,
Sve

2014.02.01 | 22:38

4
Успех, на кампанията. Ще излъчи честни, независими, неопетнени хора, а не марионетки от партийни листи.
раднобуден наркоман

2014.02.01 | 22:38

6
не е отрепка витков трябва да играе идиотът и да сбере вота на идиотите ама нещо да си идиот вече не е модерно по добре да пробва с партия на прикритите педераси пак ще кукурига са това е на мода
Дедо поп

2014.02.01 | 22:38

8
Герчо е прав- не е грешно за евродепутатите да се гласува с голям кръст върху бюлетината,
Българо-циганин

2014.02.01 | 22:38

9
Тази година нашто глас ще върви по 20 лева ,а за еврото по 5д евро за глас, така че,,,

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини