Цветлин Йовчев: Работи се по проект за нов Закон за националната сигурност

  • 07 януари 2014 16:57

  • 1366
  • 2
Цветлин Йовчев: Работи се по проект за нов Закон за националната сигурност
©

Министърът на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола потвърди, че е разработен проект за нов Закон за националната сигурност, с който да бъде създаден т.нар. "разузнавателен борд", предаде БНР.

Йовчев заявява, че се предвижда бордът да работи към Съвета по сигурността към правителството, а към него да има две звена.

"Наистина има проект, разработен от работна група, създадена със заповед на министър-председателя. Този проект беше съгласуван и с професионалната общност, и с експерти. Предстои етап, в който ще мине допълнително на съгласуване", потвърди министърът.

"Към Съвета по сигурност са необходими още две звена. Едното е аналитично звено, което ще събира цялата информация и ще прави анализ на риска. Другото звено е като един ситуационнен център. Това е мястото, където при възникване на криза министър-председателят ще може да управлява кризите, с екип, който му е предложен или който той е избрал", поясни още Йовчев.

Създаването на борда е стара идея, зад която стоят вътрешният министър Цветлин Йочев и заместникът му Васил Маринов. Двамата участваха в изготвянето на първия вариант на закона на националната сигурност по времето на ГЕРБ, които беше приет от парламента само на първо четене, а идеите за създаване на "нов консултативен орган" не бяха приети.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1366 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.08 | 13:21

2
ТОЧНО ТИ НЕДЕЙ ДА РАБОТИШ
ЧЕРВЕН ПОМИЯР

2014.01.08 | 09:08

1
Ха така праветете звена, да намерим работа на нашите хора ,да не забравиш да ги обзаведеш с BMWта секретарки и заплати по4000лв. Бахти тъпото парче!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини