"Зелените" скочиха срещу промени в Наказателния кодекс

  • 05 януари 2014 14:08

  • 1844
  • 2
"Зелените" скочиха срещу промени в Наказателния кодекс
© Булфото

"Зелените" настояват за оттегляне на законопроекта за нов Наказателен кодекс.

На пресконференция от партията  заявиха, че с промените се предвижда намаление на наказанията за престъпления срещу животните. Това според "Зелените" е в контраст с европейския дебат за криминализиране на екоцида - унищожаването на екосистеми.

От партията посочиха още, че в Наказателния кодекс се придава тежест на наказанията за дребни нарушения, което според тях ще доведе до "задръстване" на съдебната система, а съществените престъпления ще останат ненаказани. "Зелените" коментираха, че са направени скандални назначения в регионалните структури на МОСВ, което щяло да доведе до липса на дългосрочно опазване на околната среда, тъй като назначенията не били експертни, а политически.

Намерението на правителството да създаде Закон за планините "Зелените" определиха като стъпка, която цели да заобиколи  всички други норми и да разреши застрояването.

От партията съобщиха, че "Зелените" в Европа организират първични избори за водещи кандидати за изборите за ЕП - 2014 г., чрез електронно гласуване, в което могат да се включат всички навършили 16 години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1844 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.06 | 07:48

2
Пискат пискат, обжалват, завеждат фиктивни дела, но това е само козметично. Целта е извънсъдебно финансово споразумение, защото те са автентични еколози - издържат се само с дарения. А инвеститора докато води дело му текат загуби.

2014.01.06 | 04:09

1
Зелеите мафиоти скачат и се правят на последна инстанция, НО за тези паркове и боласти, за които уж протестират,че се разрушават, те кандидастват след това с проекти и източват държавни и ес пари. Ревностни еколози!!

Добави коментар

Водещи новини