Димитър Манчев от БСП: БСП се примирява със скандалната кадрова политика на ДПС

  • 04 декември 2013 08:59

  • 2640
  • 1
Димитър Манчев от БСП: БСП се примирява със скандалната кадрова политика на ДПС
©

Проблемът е, че драстично е нарушен балансът в област Кърджали. Днес осем регионални областни служби в полза на ДПС пред БСП. Това каза хвърлилия оставка като зам.-председател на БСП-Кирково Димитър Манчев, заради подкрепата на БСП и намесата на ДПС на всички нива в управлението пред БТВ.

"Ако е лоялен, ако е професионалист човекът, който се назначава няма проблем, но аз се съмнявам. Назначенията се диктуват от зависимости, кадрува се в общински и областни съвети на БСП, лобита налагат свои кадри с намерения за интереси на централно ниво. Виновен е областният съвет на БСП, че отстъпва, примиряват се, роптаят, но мълчат. Аз обвинявам Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, че се примирява с много неща и прави много компромиси. Искам промяна", заяви Манчев.

"Аз ще искам оставки, включително и на лидера на БСП ако не се вземат мерки за промяна", добави той.

Мотивът за оставката е кадровата политика на правителството в районите със смесено население. Според Манчев тази политика "дава много власт на ДПС, а националното ръководство на левицата е в тежка обвързаност с движението".

Според Манчев липсва конструктивен диалог между структурите на партиите в правителството и че назначенията се диктуват от корпоративни интереси. ДПС на практика е превзело държавните структури в Кърджалийска област и това му позволява да оказва натиск върху хора и фирми, казва Манчев. В потвърждение той посочва Инспекцията по труда, Данъчната служба, Областна дирекция "Земеделие" и ДАИ.

Димитър Манчев е бил четири мандата общински съветник от БСП в Кирково, три пъти в листите за народни представители от БСП от Кърджалийския многомандатен район и член на Висшия съвет на БСП.

Общинският съвет на БСП в Кирково е отхвърлил неговата оставка, въпреки че организацията подкрепя мотивите му. Приета е обща позиция, която ще бъде представена на заседание на Областния партиен съвет следващата седмица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.05 | 11:13

1
една птичка пролет не прави!Докато тъпите кумунисти не разберът, че украинеца гей ги води към дъното и си мълчът ДПС ще управлява страната

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини