Цветлин Йовчев: Не МВР създава ненормалната обстановка около НС

  • 29 ноември 2013 12:29

  • 1370
  • 5
Цветлин Йовчев: Не МВР създава ненормалната обстановка около НС
©

От 14 юни 2013 г. ежедневно в София се провеждат незаконни протести, при много от които грубо се нарушава общественият ред. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос относно заграждения около сградата на Народното събрание.

"Има опити за насилие над народни представители, служители на парламента. В много случаи се нарушава държавно и общинско имущество, правят се опити за нахлуване в българския парламент. В тази връзка, се въвежда периметър на зона за сигурност, който се определя от необходимостта”, подчерта министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

"От която и гледна точка се опитваме да анализираме ситуацията, едва ли може да вменим вина на МВР. Не МВР създава тази обстановка около парламента, която да изисква засилена охрана. В друга посока трябва да търсите причина за това. Ненормалната ситуация е от това, че има опити да бъде провокирано насилие и грубо нарушаване на обществения ред. Когато тези опити престанат, няма да има струпване на полиция и заграждения”, посочи Йовчев.

„Докато има протестиращи, които се опитват да нападнат народни представители, служители на парламента, да рушат имущество, е необходимо осигуряване на обществения ред. Министерството прави точно това. В ситуацията е много по-добре, когато има полиция, която осигурява обществения ред, отколкото да има вандалстващи хора около, дори и в сградата на парламента”, заяви вицепремиерът.

По-рано депутатът от ПГ на ГЕРБ Семир Абу Мелих заяви: „Вашето правителство направи няколко гафа един след друг. Никой не е казал, че не трябва да управлявате втори път, но трябва да се явите на поправителен”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1370 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Р.Райнов

2013.11.30 | 11:21

5
Стига партизанщина! Хубаво би било да си зададем въпроса - Искаме ли законите в България да се спазват от всички /и да се отнасят за всички/ и държавните служители да изпълняват задълженията си професионално?! Г-н Цв.Йовчев и неговия екип влагат воля и желание в тази посока и усилията им трябва да бъдат подкрепени!

2013.11.29 | 19:13

4
Протестите са против ненормалната обстановка, която създават не от МВР.

2013.11.29 | 19:13

3
Ще има осъдени за полицейско насилие накрая.

2013.11.29 | 19:13

2
Аз не съм чул от комунист признание за вина. Някой да е чул онова еврейско педерастче от украйна да е виновно за нещо?????
НИЕ

2013.11.29 | 19:13

1
ВЯРНО Е ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ,РАЗРУШИ ДЪРЖАВАТА НИ И ТЯ СЕ СГРОМОЛЯСА СЪС СТРАШНА СИЛА !НЕКАДЪРНИЦИ --ТУК НЕЩАТА СА ВЕЧЕ НЕПОПРАВИМИ! ОСТАВКА!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини