Явор Куюмджиев се изпокара с Мария Капон и Иван Иванов

  • 25 ноември 2013 18:05

  • 2648
  • 2
Явор Куюмджиев се изпокара с Мария Капон и Иван Иванов
©

Ние винаги сме били "за" развитието на ядрената енергетика на България. Това сме го записали и в нашата предизборна програма.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев. Другите гости в студиото бяха Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, председател на ЕНП , Иван Иванов от ДСБ и Иван Хиновски, шеф на Български енергиен форум. Темата на разговора беше изказването на министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, че започва строителството на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Американският, руският и френският проекти са адекватни по отношение на сигурността на ядрените реактори. Все пак руските блокове като че ли, са най-сигурни. Пак повтарям, че ние в БСП сме записали, че ще работим за АЕЦ в Белене и развитието на ядрената енергетика в АЕЦ "Козлодуй", продължи Куюмджиев.

Останалите гости бяха на различно мнение и нападнаха Куюмджиев, че преди време неговата партия е била твърдо против американците от "Уестингхаус" да строят Седми блок. Загубите ни по Белене са много. Плащаме пари в последните 5 години, каза Хиновски. "Уестингхаус" не са САЩ. Това е просто една частна компания. Искам да чуя от министър Стойнев всички параметри на сделката за строежа. В БСП са болни и са пред разцепление, че техен министър преговаря с американска фирма. Кръгът около Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в е изключително разтревожен, че ще бъде нарушен интереса на Русия, категорична беше Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност. Министър Стойнев наговори страшни неща през последните дни. Той каза, че ще започнем да внасяме ток и още такива апокалиптични картини. Животът на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен още на два пъти за по 10 години, обясни Иванов.

Скандалите в студиото не престанаха по време на целия разговор. Участниците не спираха да се прекъсват и да говорят един през друг, като в повечето случаи не се разбираше какво точно искат да кажат. Ядосан от тройната атака срещу него Явор Куюмджие заплаши, че ще напусне студиото. "Това е монолог на Иван Иванов и така не може да продължава", оплака се той. Водещият Димитър Цонев намери изход от ситуацията, като обяви че пуска реклами. След прекъсването споровете продължиха с нова сила. "Американците никога няма да позволят да има корупционни сделки. Ние знам само, че един министър е бил на посещение и е договорил нещо. Трябва да се дадат всички подробности по този договор", обясни Капон. "Уестингхаус въобще не са водещи в ядреното строителство", отговори Куюмджиев. Иван Иванов пък беше категоричен, че в АЕЦ "Белене" не може да се строи без конкурс. "Управляващите ще пробват да вземат нов заем задкулисно. Не може да се започне строителство без конкурс. Ще видим как ще се произнесе Европейската комисия по този случай".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2648 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
малката

2015.05.06 | 12:19

2
отстоявайте си позицията г-н Куюмджиев,трябва да се развива ядрената енергетика в България
МИСЛЕТЕ !!!!!

2013.12.18 | 10:18

1
...... Животът на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен още на два пъти за по 10 години, обясни Иванов.!? А някой замисля ли се,какво ще правим след 2021 г,когато благодарение на "героичните "усилия на куневица и сие,практически ще останем без ядрени мощности.Около нас всички строят,само ние си заравяме главите в задника.Даваме ли си сметка,че алтернатива на петрола е само АЕЦ.А петрола в световен мащаб,намалява драстично.Всички автомобилни тръстове,разработват електро двигатели(неминуемо е тяхното масово навлизане-след 20-30 години),Та питам:Какво ще правят нашите деца и внуци,ако днешните бенз.колонки станат електроколонки, и колко ще нарастне разхода на ток,дори ако целият ни автопарк се увеличи дори с50-60% с ел.двигатели? Ако няма евтин ток от АЕЦ,къде отиваме?Ами косвеното силно увеличение на всички стоки и услуги свързани с доставки и производство,който ще се базират на увеличената консумация на ток?НО българина не мисли-той гледа политиката,а не дългосрочния си интерес.След 20 г,всички тези "спецове" никой няма да ги помни,защото те защитават само лобита и тясно партиини интереси,а наследниците ни ще са затворени в енергиен капан,от който няма измъкваване.Вярва ли някой,че тогава дори и да се решим да строим нови АЕЦ,евролобитата ще ни разрешат?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини