6 години зад решетките за ревнивец, гръмнал братовчед

  • 29 октомври 2013 12:07

  • 1047
  • 0
6 години зад решетките за ревнивец, гръмнал братовчед
©

28-годишния Раим Расимов от плевенското село Мечка бе осъден на 6 години за опит за убийство. Присъдата е издадена от Окръжен съд – Плевен и тя ще се изпълнява при първоначален строг режим.

Расимов е признат за виновен в това, че на 13 ноември миналата година е опитал да убие 26-годишният Шукри Шукриев, когото улучил с изстрел от газово-сигнален пистолет в корема. Стрелецът е признат за виновен и по второ обвинение по делото - за незаконно притежание на газово-сигнален пистолет, преправен в боен. В дома на обвиняемия са открити и патрони, преправени в бойни. За това си деяние, Расимов получава една година лишаване от свобода. Така от двете присъди за виновният е постановено общо 6 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор.

От присъдата ще бъде приспаднато времето, пред което обвиняемият е бил с мярка „задържане под стража”, считано от 13 ноември 2012 година.

В ромския екшън, който се разиграл същата вечер около 18:00 часа, всички участници са братовчеди, а причините са жена и ревност.

Искрата подпалила горещата ромска кръв тръгва от съпругата на стрелеца Раим – Анифе. Тя избягала от него при Ибрахим, който е брат на простреляния Шукри. Раим и Анифе имат четири деца, които жената изоставила заради любовника си.

Раим срещнал Шукри и баща му в центъра на селото. Съпругът поискал да му върнат жената. Избухнал скандал и в разгара на свадата, Раим извадил газов пистолет и гръмнал от упор Шукри в корема. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112.

Простреляният е опериран в хирургията на УМБАЛ – Плевен, където лекарите го спасили. След инцидента Раим е арестуван с обвинение за опит за убийство.

Простреляният Шукри е познат на криминалистите за извършени от него кражби.

Въпреки че Расимов влиза зад решетките не е сигурно, че сагата между братовчедите е приключила, тъй като веднага след стрелбата роднини на простреляния Шукри се заканили, че ще отмъстят.

Сега освен да лежи в затвора, Раим ще трябва да заплати на гражданския ищец и частен обвинител Шукри Шукриев 5 000 лв. неимуществени вреди. Осъденият трябва да плати и 1873,25 лв. по сметка на МВР – Плевен, 936,00 лв. за разноски по делото в полза на Окръжен съд – Плевен и още 200 лв. държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред великотърновския Апелативен съд.

Последвайте канала на

1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини